A Good Day to Die Hard

A Good Day To Die Hard (2012) recensie

A Good Day to Die HardHet is alweer het vijfde deel in de reeks die in 1988 tijdens de hoogtijdagen van de actiefilm van start ging. Ruim twintig jaar later is het nog steeds Bruce Willis die de hoofdrol claimt als de ietwat cynische politieagent John McClane. Maar het is wel een feit dat de door John Moore geregisseerde prent nog nauwelijks iets van doen heeft met de voorgaande delen. Dat neemt niet weg dat A Good Day to Die Hard van het begin tot het einde één en al bombastische actie voorschotelt zoals dat ook in diens voorgangers het geval is.

Er is een groot gebrek aan een goed uitgewerkt verhaal en ook het acteerwerk stelt weinig voor. Maar deze gebreken worden ruimschoots gecompenseerd door actievolle scènes waarin het regent van kogels, spectaculaire achtervolgingen waarbij de nodige voertuigen worden vernietigd en een zee aan explosies die heerlijk overdreven in beeld worden gebracht. De vijfde Die Hard-film staat voor actie, actie en nog eens actie. Met dat in het achterhoofd houdende kun je een leuke filmavond tegemoet gaan, maar het staat als een paal boven water dat deze prent niets meer dan een popcornfilm is die eigenlijk thuishoort in de goed-fout categorie.

Waardering: 2.5 uit 5.

Eén reactie

  1. Vond het een erg slechte, teleurstellende film die door geen enkele actiescene goed gemaakt kon worden. Naar mijn mening was deze film geen Die Hard titel waard.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.