Inglorious Rankers

De nieuwe podcast Inglorious Rankers

Een aantal weken geleden werd ik benaderd door Vincent. Een mede-filmliefhebber die ik al een aantal jaren ken van het Nederlandse gezelschap van filmbloggers. Hij wilde sparren over een podcast. Iets waar ik wel oren naar had, want ik liep al een poosje met het idee om ook op een andere manier dan schrijven mijn passie over films te delen. Na een leuk “kennismakingsgesprek” kwamen de eerste ideeën tot leven. Een podcast waarin wij om de week films bespreken en ranken!

Ranken

Na het eerste overleg zijn we begonnen met het verzinnen van thema’s, want er zijn genoeg films die je kunt bespreken en ranken. Het gaat een gezonde mix worden. De eerste afleveringen staan in het teken van de Star Wars- en Jurassic Park franchises, maar we gaan ook films uit een bepaald jaar of uit een bepaald jaar ranken. Er is nog geen schema, maar na het opnemen van de podcast onthullen Vincent of ik het thema van de volgende aflevering. Zo blijft het ook voor de andere Inglorious Ranker een verrassing welk thema er in de volgende aflevering wordt behandeld.

Inglorious Rankers

Natuurlijk moest de show ook een naam krijgen, maar er was nauwelijks uitdaging om een naam te verzinnen. Gezien het feit dat Vincent en ik allebei een fan zijn van Quentin Tarantino zijn we op zoek gegaan naar een manier om met zijn filmtitels te spelen. Inglorious Rankers, die zijn naam dan ook te danken heeft aan de zwarte komedie Inglourious Basterds, was een voor de hand liggende keuze. Met meer dan 4 uur aan materiaal en een naam konden we de nieuwe podcast snel lanceren. En inmiddels staat de eerste aflevering online!

Radio maken

Het was altijd al een wens van mij om iets met radio te doen en een podcast maken is dan ook de meest logische keuze. Ik heb er tot nu toe enorm veel plezier in en we zijn druk bezig met het maken van nieuwe afleveringen. Daarnaast blijf ik gewoon recensies schrijven voor Filmliefhebber.com, want het blog dat dit jaar zijn negende verjaardag viert blijft groeien en ontwikkelen. Dus er zullen ook nieuwe prijsvragen, artikelen en quizzen blijven verschijnen!

Luisteren?

Inglorious Rankers is op verschillende kanalen te volgen. Zoals Spotify, Apple Podcasts, en Soundcloud. Uiteraard is Inglorious Rankers ook te volgen op Facebook en Instagram en te bezoeken via ingloriousrankers.nl.

Inglorious Rankers
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.