Picl

Picl maakt bioscoopfilms op je laptop kijken mogelijk

Picl_breed
Nee, dan heb ik het niet over films zoals Avengers: Endgame, John Wick 3: Parabellum en X-Men: Dark Phoenix. Maar over arthousefilms die in de Nederlandse filmtheaters draaien. Picl is een initiatief van mensen die gek zijn op Nederlandse films en arthousefilms en die het enthousiasme over artistieke films en documentaires willen overbrengen op het publiek. In de regel draaien films zoals Nocturne en Carmen & Lola slechts een korte periode in het filmtheater, maar met Picl heb je als consumerende filmliefhebber de optie om deze nieuwe producties thuis via de laptop, mobiele telefoon of tablet te kijken.

On-demand dienst
Picl is geen streamingdienst waarmee je voor een vast bedrag per maand toegang hebt tot honderden arthousefilms. Het is een on-demand dienst en je kan voor € 8,50 een film of documentaire huren. Het is de prijs van een regulier ticket die je ook aan de kassa van één van de 20 aangesloten filmtheaters betaalt. Bij het afrekenen dien je ook jouw favoriete filmtheater te selecteren, want de opbrengsten via Picl worden met de deelnemende filmtheaters gedeeld. Zo hoef je niet te vrezen dat het filmtheater die je in steden zoals Rotterdam, Amsterdam en Utrecht bezoekt omzet misloopt.

Het aanbod
Zoals gezegd biedt Picl geen assortiment aan van honderden films en documentaires, maar een selectie van films die in het filmtheater verschijnen. De films blijven na een kort verblijf in het filmhuis nog een lange periode op Picl staan, maar het aanbod wordt regelmatig ververst. Een puntje om rekening mee te houden, want de films verdwijnen op den duur wel. Het aanbod bestaat uit meer dan 50 producties uit diverse landen. En door de handige categorisering kan je als gebruiker eenvoudig filteren op films die het beste zijn bekeken, die nu in het filmtheater draaien en die binnenkort verschijnen.

Gebruiksvriendelijk
Het platform is gebruikersvriendelijk en toegankelijk via de PC/laptop, tablet en smartphone. Helaas zijn er nog geen applicaties voor de Smart TV, Android en iOS, maar dat mag niet als een minpunt worden gezien. Na het registreren van een account en het afrekenen van een film of documentaire kan je direct aan de slag. Als je meer informatie nodig hebt over de film dan ben je bij Picl ook aan het juiste adres, want iedere productie is voorzien van een informatie pagina met een beschrijving, sfeerbeelden, inhoudelijke informatie over de cast & crew en heb je zelfs de mogelijkheid om de trailer te bekijken. Vanuit deze pagina’s kan je een film ook toevoegen aan de lijst om deze later te bekijken of direct afspelen. In High-Definition kwaliteit welteverstaan.

Uniek
Picl is een mooie dienst die de gebruiker in staat stelt om films die nog maar net in het filmtheater zijn verschenen te bekijken. Zonder dat je de deur uit hoeft om het filmtheater te bezoeken. Dat maakt de on-demand dienst uniek. De huurprijs lijkt aan de hoge kant te zitten, maar is relatief gezien goedkoper als je een film huurt en met meerdere mensen bekijkt. Daarnaast huur je een product ook voor een periode van 48 uur. Picl is dan ook een goed initiatief van filmliefhebbers, de 20 deelnemende filmtheaters in Nederland en de Stichting Nederlandse Filmpromotie die door Herrie Film & TV is opgericht.

Met dank aan Herrie Film & TV voor de viewing code.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.