De filmliefhebber achter Filmliefhebber.com

Filmliefhebber.com is een Nederlandstalig filmblog met recensies van oudere en nieuwe films, maar ook van televisieseries. Daarnaast kan je ook interviews met acteurs en filmmakers lezen, sfeerverslagen met foto’s van evenementen zoals de Dutch Comic Con bekijken en gratis meedoen aan prijsvragen. Maar wie is de filmliefhebber achter Filmliefhebber.com?

Mijn naam is Paul Hauer, geboren op 15 maart 1983. Het jaar waarin films zoals Star Wars Episode VI Return of the Jedi en Scarface in de bioscoop draaiden. Maar dat waren niet de eerste films die ik zag hoor. Mijn liefde voor films begon met mijn eerste bioscoopbezoek aan de Walt Disney Classic De Speurneuzen.

Inmiddels kijk ik meer dan 300 films en series per jaar en een aantal jaren geleden ontdekte ik dat ik het ook leuk vind om te schrijven. Maar een boek schrijven is niet aan mij besteed. Ik vind het leuk om mijn enthousiasme over films en series te delen en dat is dan ook de reden waarom ik in 2011 met Filmliefhebber.com begonnen ben.

Het is niet mijn doel om films af te kraken en te ontleden. ik schrijf vanuit passie en als een film vermaakt is het in mijn ogen een topper. Inmiddels heb ik al meer dan 1000 films beoordeeld en gerecenseerd. Het is helaas niet mogelijk dat ik van iedere film een recensie schrijf, maar dat is wel mijn doel.

Films kijken en bloggen zijn niet mijn enige hobby’s. Ik ga ook graag uit eten (Sushi!) en naar het terras als het lekker weer is. En als het regent dan pak ik graag de controller van de PlayStation 4 uit de kast om een spelletje te spelen. Daarnaast kijk ik graag naar voetbal en formule 1 (Go Max!).

Favorieten

Films: Pulp Fiction, Inglourious Basterds, Inception, Fight Club, Black Swan
Genres: Actie, Horror, Science Fiction
Franchises: Star Wars, Jurassic Park, The Dark Knight Trilogy
Regisseurs: Quentin Tarantino, Christopher Nolan, David Fincher, Darren Aronofsky
Acteurs: Arnold Schwarzenegger, Brad Pitt, Samuel L. Jackson
Actrices: Mila Kunis, Margot Robbie, Scarlett Johansson
Televisieseries: The X Files, Friends, Modern Family, Game of Thrones, True Blood
Games: Fifa 19, F1 2019, Red Dead Redemption II, Assassin’s Creed Odyssey
Filmsnacks: Dorito’s met Mexicaanse dip, M&M’s, Ben & Jerry icecream
Bioscopen: Pathé ArenA, Pathé Leidsche Rijn Utrecht, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Volg mij op Facebook, Twitter en Instagram als je meer over mij wil weten.

Veel leesplezier!

Paul


Advertentie

1 thought to “De filmliefhebber achter Filmliefhebber.com”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.