Informatie

De filmliefhebber achter Filmliefhebber.com

Filmliefhebber.com is mijn Nederlandstalig blog over films en series. De naam verklapt het natuurlijk al een beetje. Mijn naam is Paul Hauer. Ik ben geboren op 15 maart 1983 en een filmliefhebber, verzamelaar van dvd’s, Blu-ray Discs, actiefiguren en LEGO pakketten. Op de website vind je recensies van zowel klassiekers als de nieuwste films die in de bioscoop draaien, artikelen over aan film gerelateerde zaken en interviews met mensen uit de filmindustrie. Daarnaast kan je als bezoeker gratis meedoen met prijsvragen.

Sinds 2011

Ik publiceerde in oktober 2011 de eerste recensie op Filmliefhebber.com en inmiddels 9 jaar later zijn er meer dan 1000 recensies en artikelen op de website te lezen. Mijn doel is om films en series niet te analyseren, maar om de bezoekers te enthousiasmeren over de films die ik heb gezien. Ik kijk meer dan 300 films per jaar en ik plaats gemiddeld 3 recensies per week. Ik kijk films uit alle jaren en genres, maar ik heb wel een lichte voorkeur voor actiefilms, horrorfilms, en Science Fiction films.

Nieuw initiatief in 2021

In 2021 ben ik met Filmliefhebber.com een initiatief gestart om films op dvd’s en Blu-ray Discs een tweede kans te geven. Via de website kunnen bezoekers hun oude films inleveren en Filmliefhebber.com gaat intensief op zoek naar filmverzamelaars, die hun filmcollectie gratis willen uitbreiden. Meer informatie over dit initiatief kan je hier lezen.

Favorieten

Mijn favoriete films zijn Pulp Fiction, Fight Club, The Empire Strikes Back, Black Swan, Inception en Inglourious Basterds. Die ik het liefst kijk met een zak Dorito’s Sour Cream of met een pot Ben & Jerry Cookie Dough ijs in mijn handen. Ik ben een enorme Star Wars geek, maar ik ben ook een liefhebber van franchises zoals Jurassic Park en Back to the Future.

Dagelijkse leven

In mijn dagelijks leven ben ik actief als freelance tekstschrijver & blogger. Ik ga graag naar het terras of naar het Sushi restaurant en ls ik daar niet te vinden ben dan zit ik in de zaal bij Kinepolis Jaarbeurs Utrecht of ik zit thuis lekker op de bank met de controller van mijn PlayStation 5 in mijn handen. Maar ik kijk ook soms naar een potje voetbal of een spectaculaire Formule 1-race.

Volg & like

Uiteraard is Filmliefhebber.com ook te vinden op social media zoals Facebook en Instagram en je kan mijn blog steunen door een donatie te doen. Dan rest mij verder niets meer dan je te bedanken voor jouw bezoek en ik wens je veel leesplezier!

Paul

6 reacties

 1. Hoi Paul,

  Leuke website en wat goed dat je dit al zo lang doet. Zelf ben ik ook lekker bezig. Sinds mei 2020 schrijf ik bijna dagelijks korte recensies op movieroulette.nl en is er bijna dagelijks een filmquiz op instagram.com/movieroulette.nl

  En voordat YouTube bestond had ik de websites film-trailers.nl en movie-trailers.com waar ik zo’n 2500 filmtrailers op had staan. Na de komst van YouTube verloor dat al gauw aan waarde. Logisch natuurlijk.

  Ik drukte trouwens op jouw link naar Twitter, maar daar wordt aangegeven dat dat account inactief is.

  Keep up the good work!

  Groet,
  Felix
  movieroulette.nl

  1. Bedankt voor de complimenten Felix en ik ga je volgen. Leuk! Ik ben inderdaad gestopt met Twitter, want het onderhouden is tijdrovend en het levert niet veel op. Ik ben ook meer actief op Facebook en Instagram.

 2. Paul,leuke site, leuke reviews, leuke prijsvragen. Ik vroeg me af zou je wat meer netflix originals series en films reviews willen plaatsen? Wat vind je bijvoorbeeld van the umbrella academy, altered carbon, etc? Of highway men (vond ik zelf erg goed)?

  Ook leuk dat je niet alleen nieuwe films reviewd maar ook oudere.

  1. Bedankt voor het compliment, Remy! Wegens de tijd is het soms lastig om alle Netflix Originals te kijken en te bespreken, maar uiteraard doe ik mijn best. 🙂
   The Umbrella Academy en Highway Men staan nog op mijn lijstje en van Altered Carbon staat de recensie inmiddels online: https://filmliefhebber.com/altered-carbon-recensie/.
   Je kunt ook altijd een kijkje nemen in de categorie Netflix (https://filmliefhebber.com/category/recensies/netflix/) voor meer reviews van films en series die op Netflix staan. 😉

   1. Beste Paul,
    Ik ben Noud de Roos van het Montessori college Nijmegen en samen met mijn groepsgenoten Floor Geuze, Lynn Geraeds, Boris Sluijsmans en Sam Schillemans doe ik een onderzoek over Disney. Hiervoor is het fijn als we een interview kunnen regelen met iemand die veel van Disney af weet. Vandaar de vraag of wij u een paar vragen zouden mogen stellen over Disney. Als u dit leuk lijkt en u er tijd voor hebt kunt u me altijd een mailtje sturen via noudderoos@live.nl!

    Met vriendelijke groet,
    Noud de Roos.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.