De filmliefhebber achter Filmliefhebber.com

Filmliefhebber.com is een Nederlandstalig filmblog met recensies van oudere en nieuwe films, maar ook van televisieseries. Daarnaast kan je ook interviews met acteurs en filmmakers lezen, sfeerverslagen met foto’s van evenementen zoals de Dutch Comic Con bekijken en gratis meedoen aan prijsvragen. Maar wie is de filmliefhebber achter Filmliefhebber.com?

Mijn naam is Paul Hauer, geboren op 15 maart 1983. Het jaar waarin films zoals Star Wars Episode VI Return of the Jedi en Scarface in de bioscoop draaide. Maar het duurde wel even voordat ik deze films voor het eerst zag. Als klein jongetje was ik meer geïnteresseerd in films zoals De Speurneuzen, de eerste film die ik in de bioscoop zag.

Maar het duurde niet lang voordat ik verslaafd raakte aan films en inmiddels kijk ik er gemiddeld 300 per jaar! Een aantal jaren geleden ontdekte ik ook dat ik het leuk vind om te schrijven, maar een boek schrijven is niet aan mij besteed. Ik vind het leuk om mijn enthousiasme over films en series te delen en dat is dan ook de reden waarom ik in 2011 met Filmliefhebber.com ben gestart.

Ja, er zijn al genoeg recensenten en analisten, maar het is ook niet mijn doel om films af te kraken en te ontleden. ik schrijf vanuit passie en als een film vermaakt is het in mijn ogen een topper. Inmiddels heb ik al meer dan 700 films beoordeeld en gerecenseerd. Het is helaas niet mogelijk dat ik van iedere film een recensie schrijf, maar dat is wel het streven.

Films kijken en bloggen zijn niet mijn enige hobby’s hoor. Ik ga ook graag uit eten (Sushi!) en naar het terras als het lekker weer is. En als het regent dan pak ik graag de controller van de PlayStation 4 uit de kast om een spelletje te spelen. Daarnaast kijk ik graag naar voetbal en formule 1 (Go Max!) en ik speel iedere week darts. Oké, dat mag je eigenlijk geen sport noemen, maar het is wel leuk! Zeker als het lukt om die triples te raken! 🙂

Favorieten

Films: Pulp Fiction, Inglourious Basterds, Inception, Fight Club, Black Swan
Genres: Actie, Horror, Science Fiction
Franchises: Star Wars, Jurassic Park, The Dark Knight Trilogy
Regisseurs: Quentin Tarantino, Christopher Nolan, David Fincher, Darren Aronofsky
Acteurs: Arnold Schwarzenegger, Brad Pitt, Samuel L. Jackson
Actrices: Mila Kunis, Margot Robbie, Scarlett Johansson
Televisieseries: The X Files, Friends, Modern Family, Game of Thrones, True Blood
Games: Fifa 17, F1 2016, Fallout 4, Horizon: Zero Dawn
Filmsnacks: Patat Joppie chips, M&M’s
Bioscopen: Pathé ArenA, Pathé Amersfoort, Kinepolis Jaarbeurs Utrecht

Volg mij op Facebook, Twitter, Instagram en Letterboxd als je meer over mij wil weten.

Veel leesplezier!

Paul

Geef een reactie