Welke streamingdienst is onmisbaar als je thuis zit

Door de huidige ontwikkelingen rondom het Coronavirus zitten veel Nederlanders thuis. Soms noodgedwongen en één van de beste manieren om de tijd te doden is om een film of een serie te kijken. Maar met een gigantisch aanbod in platformen is het wellicht lastig om een keuze te maken in voor welke dienst je een abonnement afsluit. Nu is het voordeel dat iedere dienst per maand op te zeggen is en dat je ook eenvoudig kunt wisselen, maar met dit artikel help ik je misschien een beetje op weg in welke streamingdienst voor jou onmisbaar is als je (verplicht) thuis bent.

NetflixNetflix nog steeds de populairste
Netflix is nog altijd de populairste streamingdienst van Nederland. Een breed assortiment van honderden films en series zorgen voor miljoenen leden die de dagen eenvoudig kunnen vullen met het kijken van films en series. Daarnaast produceert het internationale bedrijf veel exclusieve content die alleen via het platform te bekijken is. Denk dan ook Netflix Originals zoals Orange is the New Black, Locke & Key en Narcos. Maar ook beroemde series zoals The Walking Dead en Vikings zijn via Netflix te zien. Daarnaast heb je toegang tot honderden films in alle genres. Voor € 7,99 per maand heb je een basic abonnement, maar je kunt ook kiezen voor een standaard abonnement voor € 10,99 per maand zodat je op 2 schermen tegelijk kunt kijken. Wil je liever content in 4K Ultra HD bekijken dan is er ook een Premium abonnement voor € 13,99 per maand.

Disney PlusDisney+ voor kinderen en liefhebbers van Star Wars en Marvel
Met de overname van 20th Century Fox, Lucasfilm en Marvel Studios heeft Disney een gigantisch assortiment in films en series die ook voor een groot gedeelte op de relatief nieuwe streamingdienst Disney+ te zien zijn. Niet alleen de Disney Classics zijn toegankelijk, maar ook alle films uit het Marvel Cinematic Universe en Star Wars-universum zijn beschikbaar. Daarnaast produceert de studio exclusieve content voor de streamingservice zoals de remake van Lady and the Tramp en The Mandalorian. En om de thuiszittenden tegemoet te komen heeft Disney afgelopen week de recente bioscoopfilm Frozen II al beschikbaar gesteld! Het zou mij niets verbazen als meer films eerder op Disney+ te zien zullen zijn nu de bioscopen haar deuren hebben gesloten. Evenals Netflix biedt Disney+ content in HD en 4K Ultra HD aan. Een maandabonnement kost € 7,99 per maand of € 69,99 per jaar.

VideolandNederlands glorie op Videoland
De Nederlandse streamingdienst Videoland moet de concurrentie aan met grote multinationals zoals Netflix en Disney+, maar met exclusieve content en veelal Nederlands product is de streamingdienst enorm in trek bij de liefhebbers van Nederlandse films en series. Zo kan je nieuwe series zoals het tweede seizoen van Mocro Maffia en het laatste seizoen van Meisje van Plezier kijken, maar ook klassiekers zoals Vrouwenvleugel, Sam Sam en Kees & Co. Daarnaast staan er honderden films op het platform met een ruim assortiment in Nederlandse toppers en kinderfilms. Onlangs heeft Videoland ook de complete James Bond-collectie beschikbaar gesteld. Een maandabonnement op Videoland kost € 7,99 terwijl zij ook aanbieden om je account te delen met vrienden en familie. Je kunt tot maximaal 5 profielen aanmaken in je account.

CinememberCinemember voor liefhebbers van het filmhuis
Filmhuis, ook bekend als arthouse, zijn non-mainstream films die vaak een beladen onderwerp behandelen en eerder authentiek dan spectaculair zijn. Het genre kent een enorme fanbase en streamingdienst Cinemember speelt daar handig op in door een groot assortiment online beschikbaar te stellen. Daaronder bekende films zoals Nymphomaniac, Still Alice en Queen of Heart. Zij verrijken het assortiment maandelijks met nieuwe en recente films terwijl zij ook recente bioscoopfilms verhuren en verkopen. Voor € 9,99 per maand kan je op 4 schermen tegelijk kijken en de films worden in SD of HD kwaliteit aangeboden. Helaas biedt de service geen series aan dat toch een zwaktebod is als je lekker wilt bingewatchen.

HorrifyEr is maar 1 dienst voor de horrorliefhebber
Horrify is dé specialist als het aankomt op horrorfilms en thrillers. De streamingdienst biedt een ruim assortiment in horrors en thrillers aan terwijl zij ook exclusieve content aanbieden. Zoals de reeksen L.A. Macabre en Into The Dark. Maar waar de streamingdienst echt in uitblinkt is het aanbieden van onbekende producties, onafhankelijke horrorfilms en klassiekers. Zoals Suspiria en Hellraiser. Maar ook bekende en recente titels zoals Oculus en Insidious zijn beschikbaar op Horrify. Je hebt de keuze in 3 abonnementsvormen. Een maandabonnement kost € 6,95 terwijl je ook voor een halfjaar abonnement van € 34,95 of een jaarabonnement van € 69,95 kunt kiezen.

In een notendop
Even in een notendop de voor- en nadelen van de besproken diensten;

Netflix
+ Geschikt als je lekker wilt bingewatchen
+ Ruim assortiment in films en series
+ Veel exclusieve content
– Relatief duur

Disney+
+ Geschikt voor kinderen
+ Alle Marvel- en Star Wars-films
+ Standaard HD en 4K Ultra HD kwaliteit
– Weinig exclusieve content

Videoland
+ Voor de liefhebber van Nederlands product
+ Televisieseries zoals GTST vooruit kijken
+ Delen van het account wordt aangemoedigd
– Oude series in videoband kwaliteit

Cinemember
+ Specifiek voor liefhebbers van arthouse
+ Ruim assortiment in zowel nieuw als ouder product
+ Huren van recente bioscoopfilms een optie
– Relatief duur

Horrify
+ Specifiek voor liefhebbers van horror
+ Exclusieve content en aandacht voor onafhankelijk product
+ Prijs-kwaliteitverhouding goed
– Weinig Triple A horrorfilms

Dit artikel is niet in samenwerking met de streamingdiensten geschreven en gebaseerd op de ervaringen van Filmliefhebber.com.