Our Evil

Our Evil (2017) recensie

Our EvilHoe ver zou jij gaan om iemand zijn ziel te redden? Een interessant doch irrelevante vraag die in de Braziliaanse horrorfilm Our Evil aan bod komt. Want het hoofdpersonage Arthur (Ademir Esteves) moet alle zeilen bijzetten om de ziel van zijn negentien jarige dochter te redden als hij via zijn mentor leert dat de duivel deze komt opeisen op haar twintigste verjaardag. Arthur staat wellicht voor de grootste uitdaging in zijn leven terwijl de klok onverbiddelijk doortikt.

In de krochten van het Internet zoekt Arthur contact met de perverse seriemoordenaar Charles (Ricardo Casella). Charles moet in opdracht van Arthur een gruweldaad begaan die de ziel van het meisje kan redden. Terwijl Charles zich bezighoudt met de nodige voorbereidingen, probeert Arthur op zijn manier te ontrafelen waarom zijn dochter het doelwit is van de duivel. Een gruwelijk wezen dat in alle glorie op het beeld wordt vertoond. Evenals de smerige slachtpartijen die Charles uitvoert.

De liefhebbers van bloed en gore zullen dan ook smullen van de door Samuel Galli geregisseerde film die bestaat uit groteske taferelen en bovennatuurlijke praktijken. Toch ben ik minder te spreken over de uitwerking van het interessante verhaal. Men springt van de hak op de tak en het is soms lastig om goed te volgen wat er nu precies gaande is. Dat doet een klein beetje afbreuk aan de spanning, maar de scènes vol met afzichtelijke demonen en geesten maken dan weer een hoop goed. Mal Nosso, die op de internationale markt wordt uitgebracht met de Engelse titel Our Evil, is vanaf nu verkrijgbaar op een kwalitatief goede DVD.

Waardering: 1.5 uit 5.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.