Geen afbeelding

Onbeperkt films streamen met Cinemember

CineMember_WEB
Als filmliefhebber hoef je niet verlegen te zitten om nieuw materiaal. Waar je vroeger weer en wind moest trotseren om naar de dichtstbijzijnde videotheek te fietsen om een film te huren, open je tegenwoordig simpelweg een app op je telefoon of je internetbrowser. Je hebt binnen een paar seconden toegang tot honderden films en series. Er zijn inmiddels genoeg diensten die een ruim aanbod hebben in films die je kunt streamen of huren en met een abonnement op Cinemember krijg je toegang tot honderden filmhuis films. Een genre dat niet bij iedere video on demand dienst goed is vertegenwoordigd.

Aanbod
Op Cinemember staan meer dan 500 films waar je uit kunt kiezen. Een ruim aanbod dus in bekende en minder bekende filmhuis films zoals Nicolas Wending Refn’s Drive, het geprezen drama The Artist en het spraakmakende La Vie d’Adèle. Om maar een paar titels te noemen die de streamingdienst in het assortiment heeft. Naar eigen zeggen hebben zij de grooste Quality Film Collection van Nederland en België en daar is ook geen woord aan gelogen. Na het inloggen heb je direct toegang tot meer dan 26 pagina’s vol met films die succesvol zijn geweest op zowel beroemde filmfestivals als in het theater.

Categorisering
Een breed aanbod in films zorgt ook voor uitdagingen, want de grappige memes op het Internet liegen er niet om. “Een film uitzoeken duurt vaak langer dan de film zelf” is geen onbekend fenomeen voor de filmliefhebber die streamingdiensten gebruikt om films te consumeren. Cinemember speelt daar handig op in door een goede categorisering van het product. Zo kan je sorteren op genre, maar ook op land van herkomst, regio, prijswinnaars en filmfestivals. Het maakt het zoeken naar de juiste film een stuk eenvoudiger.

Toegang & Prijs
Cinemember is toegankelijk via de webbrowser, maar er zijn ook apps beschikbaar voor de smartphone en tablet. Zowel in de App Store als in Google Play kan je de applicatie gratis downloaden. Het abonnement om films te kunnen kijken is dat niet, maar de prijs is naar mijn mening zeer schappelijk. Voor € 9,99 per maand heb je toegang tot het complete aanbod en kan je de films zo vaak streamen als je wilt. In HD-kwaliteit hoewel dat niet altijd het geval is. Een aantal films zijn niet in High Definition beschikbaar, maar ook de snelheid van de Internetverbinding heeft invloed op de kwaliteit die je te zien krijgt.

Gebruiksvriendelijkheid
Zowel de webapplicatie als de apps op de mobiele apparaten zijn zeer gebruiksvriendelijk. Door het gebruik van de originele filmposter heb je direct een goed en overzichtelijk beeld van welke films je kunt kijken terwijl je op de filmpagina’s ook meer informatie krijgt te lezen. Daaronder een korte beschrijving, wie de film heeft geregisseerd en wie erin meespelen en welke prijzen de film in de wacht heeft gesleept. Je kunt ook een korte trailer bekijken, de film direct streamen door op de afspeelknop te klikken of een film toevoegen aan je persoonlijke lijst die onder het kopje “mijn films” beschikbaar is. Zo kan je als gebruiker heel eenvoudig een lijstje samenstellen met films die je wilt zien.

Wat er nog mist
Ik mis wel een aantal zaken bij het gebruik van Cinemember. Allereerst een kopje met nieuwe releases. Door regelmatig in te loggen kom je al snel tot de ontdekking welke films recent zijn toegevoegd, want op de opstartpagina staan de laatste 20 films die zijn toegevoegd. Maar het zou ook geen overbodige luxe zijn om onder de knop “ontdekken” een speciale categorie aan te maken. Daarnaast vind ik het wel jammer dat er geen splinternieuwe films aanwezig zijn. Filmhuis titels hebben toch de reputatie dat deze niet heel lang in het theater draaien en een home entertainment release laat toch wat langer op zich wachten. Nu is dit meer een gekoesterde wens dan een gemis, maar ik benoem het toch even. Een meer praktische functionaliteit die wordt gemist is de download functie om films te downloaden voor onderweg. Een wens die veel mobiele gebruikers wel zullen hebben.

Het oordeel
Streamingdiensten zijn er inmiddels in overvloed en het is voor de gebruiker onmogelijk om zich op iedere dienst te abonneren. Dat kost niet alleen teveel geld, maar het aanbod wordt daardoor te gigantisch. Dat je van gekkigheid niet meer weet wat je moet kijken. Maar Cinemember is wel een dienst die meer dan de moeite waard is. Niet alleen door de schappelijke prijs en de gebruiksvriendelijkheid van de apps, maar ook door het ruime aanbod van Filmhuis titels die je niet vaak terugvindt bij andere diensten en die ook haast niet op DVD of Blu-ray Disc verkrijgbaar zijn. Als liefhebber van het genre ben ik dan ook blij met Cinemember die mijn verwachtingen heeft overtroffen.

Met dank aan Septemer Film voor toegang tot het platform.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.