New Year, New You

Into the Dark: New Year, New You (2018) recensie

New Year, New YouNew Year, New You is de vierde film die onder de vlag van de reeks Into The Dark is uitgebracht. De serie die door Jason Blum is geproduceerd bevat een aantal horrorfilms en thrillers die zijn afgestemd op een feestdag. En New Year, New You speelt zich natuurlijk af rondom oud en nieuw. Waarin een groep vriendinnen op oudejaarsavond de bloemetjes flink buitenzetten. Maar het nieuwe jaar wordt allerminst vrolijk ingeluid.

De vriendinnen Alexis (Suki Waterhouse), Kayla (Kirby Howell-Baptiste) en Chloe (Melissa Bergland) vieren samen oud en nieuw, maar ze hebben ook hun goede schoolvriendin Danielle (Carly Chaikin) uitgenodigd. Maar Danielle is inmiddels een Internetsensatie met haar vlog over gezondheid en ze heeft nog nauwelijks oog voor haar oude vriendinnen. Toch staat ze plotseling voor de deur. Om nog één keer het jaar af te sluiten maar haar vriendinnen. Die niet alleen zijn verrast door haar komst, maar ook andere plannen hebben dan om gezellig met elkaar oud en nieuw te vieren.

New Year, New You gaat over wraak, want Danielle speelt op het Internet weliswaar de moraalridder die het beste met haar medemens voorheeft, maar in werkelijkheid heeft ze in al die jaren haar vriendinnen en kennissen gekwetst. Voor Alexis is de maat vol en samen met Kayla en Chloe besluiten ze om op deze bijzondere avond Danielle een lesje te leren. Dat gruwelijk uit de hand loopt en fatale gevolgen heeft. Maar ondanks dat er wordt gesuggereerd dat de avond kan uitlopen in een bloedbad, is de vierde aflevering van Into the Dark iets te braaf om echt als een horror te kunnen bestempelen.

Maar New Year, New You is onderhoudend en spannend genoeg om de kijker wakker te houden. Je wilt immers toch weten hoe het afloopt en welke vrouw binnen de vriendengroep als winnaar uit de bus komt. Is het de wraakzuchtige Alexis, de zwijgzame Kayla, de maffe Chloe of de manipulatieve Danielle? Dat ga ik je niet verklappen uiteraard, maar wat ik wel wil verklappen is dat je het nieuwe jaar niet beter kunt inluiden met deze vermakelijke thriller. Die met een speelduur van nog net geen 90 minuten lekker wegkijkt.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.