My-Spy_ps_1_jpg_sd-low

My Spy (2020) recensie

My-Spy_ps_1_jpg_sd-lowEr is eigenlijk maar één reden waarom ik de actie/komedie My Spy wilde zien. En dat is Dave Bautista! De acteur bekend van Guardians of the Galaxy, Blade Runner 2049 en Stuber mag misschien wel dé actieheld van de 10’s worden genoemd terwijl hij ook enorm grappig kan zijn. Dat bewees hij al met de rol van het paarse buitenaardse wezen Drax, maar ook in Stuber komt hij regelmatig droog uit de hoek. In My Spy van regisseur Peter Segal is dat niet anders.

JJ (Dave Bautista) is een spion voor de CIA, maar hij heeft zijn laatste opdracht gigantisch verprutst. Zo erg dat zijn baas David Kim (Ken Jeong) hem op een nietszeggende missie stuurt. Samen met de techneut Bobbi (Kristen Schaal) moet hij naar Chicago om de ex-vrouw van een crimineel en haar 9-jarige dochtertje Sophie (Chloe Coleman) in de gaten te houden. Een missie die niet kan mislukken. Totdat JJ ongewild een band opbouwt met het kleine meisje en haar moeder. Hij laat daarmee niet alleen zijn collega in de steek, maar hij zet ook zijn carrière op het spel. Terwijl hij onbewust Kate (Parisa Fitz-Henley) en haar dochter in gevaar brengt.

Als je Dave Bautista ziet dan denk je gewoon dat een hele norse man is die het fenomeen komedie vreemd is. Maar niets is minder waar! Ondanks dat hij altijd wel een nors personage speelt dat vaak de indruk wekt dat hij op ieder moment kan exploderen en je armen van je lijf rukt, komt hij ook enorm droog uit de hoek. Ook in My Spy speelt hij zo’n personage die je naarmate je de film kijkt steeds meer begint te waarderen. Hij smelt voor de kleine Sophie. Die overigens niet op haar mondje is gevallen en de grote spierbundel toch met enige regelmaat klem praat. Die rol wordt overigens meer dan uitstekend ingevuld door de piepjonge doch talentvolle Chloe Coleman.

Naast het toch wel solide acteerwerk is My Spy een heerlijke combinatie van spanning, actie en humor. Want er is natuurlijk ook een flinterdun plot aanwezig. Waar gevaarlijke criminelen tot een halt toe geroepen moeten worden als zij Kate en Sophie op de korrel hebben. Maar dat verhaal is toch ondergeschikt aan de avonturen die Sophie en JJ beleven. Als een soort broer en zus stappen zij door het leven. Terwijl de kleine Sophie haar nieuw verworven vriend meeneemt voor een rondje schaatsen en een ijsje, leert JJ haar hoe het is om een spion te zijn. En dat leveren niet alleen explosieve, maar ook grappige momenten op.

  • Film
3.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.