The Walking Dead-acteur Lennie James beide dagen aanwezig op Dutch Comic Con 2017

Dutch Comic ConLennie James is een Brits acteur, geboren in Notthingham en opgegroeid in zuid Londen. Hij is geschoold aan de Guildhall School of Music and Drama. Vanuit daar voerde Lennie verschillende grote theater voorstellingen op.

De acteur heeft een gevarieerde televisie carriere aan beide zijden van de Atlantische Oceaan. In het Verenigd Koninkrijk is Lennie bekend van Civvies and Comics van Lynda La Plante, Undercover Heart, Out Of The Blue, het bekroonde Buried (BAFTA) en Storm Damage (RTS), de veelgeprezen Run for C4 en Jed Mercurio’s Line Of Duty voor BBC2. Daarnaast is hij binnenkort te zien in de serie Critical op Sky TV.

In de Verenigde Staten is Lennie beroemd vanwege zijn rollen in CBS’ Jericho, HBO’s Hung en AMC’s Low Winter Sun en als Morgan Jones in The Walking Dead.

Naast een groot aantal series speelt hij ook in verschillende films, waaronder Guy Ritchie’s Snatch, waar hij Sol speelt tegenover Brad Pitt en Benicio Del Toro, de film Sahara naast Matthew McConaughey en Penelope Cruz, 24 Hour Party People, Outlaw met Bob Hoskins, The Next Three Days met Russell Crowe en Luc Besson’s Colombiana en Lockout naast Guy Pearce. Lennie is recentelijk te zien in de moderne Western Swelter.

Tijdens Dutch Comic Con, op 25 en 26 Maart in de Jaarbeurs Utrecht, zal hij beide dagen aanwezig zijn om kennis te maken met zijn Nederlandse fans. Kaarten zijn te koop op www.dutchcomiccon.com.

Bron: Dutch Comic Con

Advertentie