Mission to Mars (2000) review

Een reis naar de Mars is voor vele organisaties een wens die hoog op het verlanglijstje staat, maar de enorme afstand zorgt ervoor dat het op dit moment nog een onmogelijke missie blijkt te zijn. In Mission to Mars, die zich in het jaar 2020 afspeelt, is het echter wel mogelijk om de rode planeet te bezoeken.

Wanneer een missie naar de rode planeet Mars dreigt te mislukken, trommelt NASA een groep dappere astronauten op om naar de afgelegen planeet af te reizen en om eventuele overlevenden te redden. Ondanks dat er veel fout gaat tijdens de ingrijpende reis, slagen de astronauten erin om op Mars te landen. Waar ze al snel tot de ontdekking komen dat een vreemd fenomeen verantwoordelijk is voor de mislukking van de eerste missie.

Door de vondsten die tot op heden zijn gedaan, is Mars wellicht één van de meest mysterieuze en interessantste planeten die ons heelal rijk is. In de Science Fiction-film van regisseur Brian De Palma is het niet de vraag of er buitenaards leven bestaat, maar wie de buitenaardse entiteiten zijn die de nietsvermoedende bemanningsleden van het Aardse ruimtevaartuig confronteren. Ondanks dat de visuele effecten zeer overtuigend zijn, werd Mission to Mars niet het succes waar men op had gehoopt.

Met hoofdrolspelers zoals Tim Robbins, Don Cheadle, Gary Sinise en Connie Nielsen, is er genoeg power aan boord om een goede Science Fiction-film uit de grond te stampen, maar toch weten zij niet te overtuigen als de ruimtereizigers. Daarnaast ligt het tempo enorm laag en dat doet afbreuk aan de spanning. In de slotfase probeert De Palma het publiek nog te verrassen met een mooie twist, maar op dat moment is de aandacht al ver te zoeken. Met als resultaat dat de aftiteling met een opluchting werd ontvangen.

Beoordeling
  • Hoe goed is het verhaal?
  • Hoe goed is het acteerwerk?
  • Hoe vermakelijk is de film?
2.7
Verzenden
Beoordeling van de bezoekers
0 (0 votes)

Laat een bericht achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.