Mission to Mars (2000) recensie

Dat er een wens is om ooit een bemande vlucht naar Mars in te plannen, staat buiten kijf. Maar de enorme afstand zorgt ervoor dat het op dit moment nog een onmogelijke missie blijkt te zijn. In Mission to Mars, die zich in het jaar 2020 afspeelt, is het echter wel mogelijk om de rode planeet te bezoeken.

Wanneer een missie naar de rode planeet Mars dreigt te mislukken, trommelt NASA een groep dappere astronauten op om naar de afgelegen planeet af te reizen en om eventuele overlevenden te redden. Ondanks dat er veel fout gaat tijdens de ingrijpende reis, slagen de astronauten erin om op Mars te landen. Waar ze al snel tot de ontdekking komen dat een vreemd fenomeen verantwoordelijk is voor de mislukking van de eerste Mars-missie.

Door de vondsten die tot op heden zijn gedaan, is Mars wellicht één van de meest mysterieuze en interessantste planeten die ons melkstelsel rijk is. In de Science Fiction-film van regisseur Brian De Palma is het niet de vraag of er buitenaards leven bestaat, maar wie de buitenaardse entiteiten zijn die de nietsvermoedende bemanningsleden van het Aardse ruimtevaartuig confronteren. Ondanks dat de visuele effecten zeer overtuigend zijn, werd Mission to Mars niet het succes waar men op had gehoopt.

Met hoofdrolspelers, zoals Tim Robbins, Don Cheadle, Gary Sinise en Connie Nielsen, is er genoeg power aan boord om een goede Science Fiction-film uit de grond te stampen, maar toch weten zij niet te overtuigen als de ontdekkingsreizigers. Daarnaast ligt het tempo enorm laag en dat doet afbreuk aan de spanning. In de slotfase probeert De Palma het publiek nog te verrassen met een mooie twist, maar op dat moment is de aandacht al verloren gegaan. Met als resultaat dat de aftiteling met een opluchting wordt ontvangen.

  • Film
2
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.