Mijn 2016 Blindspot films

Nostra van De Filmkijker en Riinyosa81 van Naar de film hebben beide een lijstje geplaatst met hun blindspot films; lijstjes van oudere films die ze graag nog willen zien, maar nog nooit de tijd voor hebben genomen. Het idee van de lijst is om 12 films te kiezen die je nog nooit eerder hebt gezien en om dat lijstje van films in 2016 af te werken. En natuurlijk doe ik graag mee, want een van mijn goede voornemens van dit jaar is om meer nieuw materiaal te kijken! Dan is een lijstje wel handig natuurlijk.

Apocalypse Now (1979)

Mensen kijken mij vreemd aan als ik zeg dat ik de oorlogsfilm Apocalypse Now nog nooit heb gezien. Dus daar moet ik maar eens verandering in brengen. Ook gezien het feit dat deze film een mooie score op de website IMDb.com krijgt.

Ben Hur (1959)

Ik schaam mij er wel een beetje voor, maar ik heb Ben Hur nog nooit gezien. Althans, ik heb fragmenten gezien toen ik nog een klein jongetje was. Mijn moeder keek deze film wel vaker en ik keek dan ook mee. Maar mijn aandacht verdween altijd snel naar mijn speelgoedkleed met speelgoedautootjes.

Cleopatra (1963)

Evenals Ben Hur is Cleopatra een film die mijn moeder regelmatig keek en ik heb dan ook fragmenten gezien. En ik ben een liefhebber van dit soort verhalen. Maar ik ben vooral nieuwsgierig naar hoe de film destijds in elkaar is gezet.

The Deer Hunter (1978)

Deze film heb ik al een poosje in de kast staan, maar ik ben er tot op heden nog niet aan toegekomen om de door Michael Cimino geregisseerde dramafilm te kijken. Daar ga ik dit jaar zeker verandering in brengen!

First Blood (1982)

Ook een film die ik in stukjes heb gezien toen ik kleiner was, maar het kan toch niet waar zijn dat ik deze film nog nooit heb gezien. En dat terwijl ik de complete Rambo-collectie op Blu-ray Disc heb liggen!

Never Say Never Again (1983)

Vorig jaar heb ik eindelijk alle James Bond-films gezien. Maar er ontbrak er een en dat is Never Say Never Again die nooit als officiële Bondfilm is erkend. En ik heb met de Kerst deze film van mijn vriendin gekregen dus deze film ga ik snel van dit lijstje afstrepen!

Psycho (1960)

Als liefhebber van horrorfilms en thrillers mag ik de films van Alfred Hitchcock niet overslaan, maar Psycho heb ik nog nooit gezien. Ik schaam mij er ook voor en het is dan ook mijn intentie om deze film dit jaar te gaan zien.

Rain Man (1988) 

Rain Man is zo’n film die ik al jaren in de kast heb liggen, maar nog nooit heb gezien. En daar moet maar eens verandering in komen, want iedereen die ik over deze film spreek is enthousiast over de dramafilm met Dustin Hoffman en Tom Cruise.

12 Years a Slave (2013)

Geen klassiekertje, maar wel een film die ik naar mijn mening gezien moet hebben. Maar ik denk wel dat dit een film is waar ik echt voor moet gaan zitten en dat moment wacht ik nog even geduldig af. Desalniettemin wil ik deze wel dit jaar nog zien.

Trainspotting (1996) 

Het verbaast mij dat ik deze film van Danny Boyle nog nooit eerder heb gezien. En dat terwijl deze film al jaren in mijn kast ligt! Ik leg deze maar snel bovenop het stapeltje, want ik vind dit wel een film die ik gezien moet hebben.

The Truman Show (1998)

Ik las laatst een goede recensie van deze film met Jim Carrey in de hoofdrol en ik heb deze ook liggen. Dus ik denk dat het wel een mooi moment is om deze dramakomedie een keertje op te zetten.

Upside Down (2012)

Deze romantische Science Fiction film met Kirsten Dunst en Jim Sturgess heb ik al een tijdje op de korrel. Ik las een poosje geleden een recensie van deze film en sindsdien heb ik deze al op mijn lijstje staan.

Welke films staan er bij jou op het lijstje?

Advertentie