Mercy

Mercy (2016) recensie

MercyFilms verdienen soms een eerlijke kans. Ondanks dat je wellicht al een idee hebt dat het niet veel soeps kan zijn. Dat gevoel had ik al een langere tijd bij de thriller Mercy. De film staat al een poosje op Netflix en iedere keer ging ik er met een rap tempo aan voorbij. Maar onlangs koos ik er toch voor om de door Chris Sparling geschreven en geregisseerde film een eerlijke kans te geven. Echter had ik dat beter niet kunnen doen.

Samenvatting van het verhaal
Twee broers keren huiswaarts als hun moeder ernstig ziek op bed ligt. Het einde lijkt nabij, maar de vrome familie gelooft niet in medicatie om de pijn te verzachten. Ze is in de handen van God en dat zorgt voor een gespannen sfeer binnen het gezin. Waar de één vindt dat zijn moeder niet langer hoeft te lijden, denken anderen daar anders over. Maar de geschillen vallen in het niets als ze het doelwit worden van gemaskerde mannen die de vrijstaande woning aanvallen en een duidelijk doel voor ogen hebben.

Pluspunten
Het concept van Mercy is niet onaardig, want een goede spannende thriller gaat er altijd wel in als zoete koek. De film begint dan ook intrigerend en vooral de relaties tussen de familieleden roepen wat interessante vragen op. Er lijkt veel meer aan de hand te zijn dan puur een onderling geschil over hoe de doodzieke moeder aan haar einde komt. Het eerste halve uur is dan ook zeker niet slecht en vooral het idee dat wildvreemden inbreken is een angstaanjagende gedachte.

Minpunten
Maar het gaat snel fout met Sparling’s creatie, want door een gebrek aan dialogen is het lastig te volgen wat er precies aan de hand is, maar ook wat de beweegredenen van de gemaskerde mannen zijn. Wie zijn ze? Wat willen ze? Vragen die niet naar voldoening worden beantwoordt en om een speelduur van nog geen anderhalf uur te borgen, besluit Sparling om halverwege de film overnieuw te beginnen. Maar dan uit het perspectief van de daders. Met andere woorden, een herhaling van wat we al gezien hebben en dat zorgt voor een flinke domper. En dan nog maar te zwijgen over het zeer teleurstellende slot dat eveneens geen voldoening geeft.

Waardering: 1 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.