Men-in-Black_-International_ps_1_jpg_sd-low_Copyright-2018-CTMG-Inc-All-Rights-Reserved

Men in Black: International (2019) recensie

Men-in-Black_-International_ps_1_jpg_sd-low_Copyright-2018-CTMG-Inc-All-Rights-ReservedIn 1997 verscheen de onwijs leuke Science Fiction/komedie Men in Black in de bioscoop. De altijd grappige Will Smith speelt de rol van een New Yorkse politieagent die zich na een encounter met een buitenaards wezen aansluit bij de Men in Black. Een organisatie die zich inzet voor het monitoren van buitenaardse wezens op Aarde, maar ook de wereldbevolking beschermt tegen alle dreiging van buitenaardse aard. Na twee aardige vervolgdelen verscheen in het afgelopen jaar Men in Black: International in de bioscoop. Het vierde deel in de reeks dat slecht werd ontvangen. Maar hoe slecht is Men in Black: International werkelijk?

Samenvatting van het verhaal
Molly (Tessa Thompson) is een callcenter-agente die op jonge leeftijd een buitenaards wezen heeft ontmoet en sindsdien is zij driftig op zoek naar de geheime organisatie Men in Black. Zij wil onderdeel uitmaken van de overheidsinstantie om meer te leren over het universum. Wanneer zij het hoofdkwartier in New York binnendringt besluit Agent O (Emma Thompson) om haar een eerlijke kans te geven. In haar proeftijd moet zij zich melden in Londen waar zij gaat samenwerken met Agent H (Chris Hemsworth) en ze belandt al snel in een doldwaas avontuur als gevaarlijke buitenaardse wezens op de Aarde neerdalen die allesbehalve vriendelijke intenties hebben.

Bestaansrecht
Het vierde deel is (wellicht) het begin van een nieuwe reeks. Zowel Will Smith als Tommy Lee Jones hebben de zwarte pakken aan de wilgen gehangen, maar in al die jaren vormden zij toch het komische duo dat voor veel kijkplezier heeft gezorgd. Voor zowel Tessa Thompson als Chris Hemsworth is het dus een pittige klus om in hen voetsporen te treden, maar zij doen het in mijn ogen zeker niet onaardig. Ergens was daar mijn twijfel of de franchise zonder de vaste waarden nog een bestaansrecht zou hebben, maar Men in Black: International is toch een hele vermakelijke Science Fiction/komedie geworden. Ondanks dat het niveau van het eerste deel niet wordt gehaald.

Oud en nieuw
Hoewel de regie in handen is van F. Gary Gray zijn zowel Barry Sonnenfeld als Steven Spielberg opnieuw als uitvoerend producenten verbonden aan de franchise en dat is goed terug te zien. Emma Thompson keert terug als Agent O en er is een leuke bijrol voor Liam Neeson als Agent High T die de scepter zwaait in het Londense hoofdkwartier van de MiB. Wellicht nog belangrijker is de terugkeer van Danny Elfman die meehielp aan het componeren van de soundtrack en in combinatie met de herkenbare settings roept dat fijne herinneringen op. De zo nu en dan matige CGI-animaties zijn wellicht de enige grote minpunten die ik kan bedenken, maar onderaan de streep heb ik mij prima vermaakt met het vierde deel.

Waardering: 3 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.