Maleficent-2_ps_1_jpg_sd-low_Copyright-2019-Disney-Pixar-All-Rights-Reserved

Maleficent: Mistress of Evil (2019) recensie

Maleficent-2_ps_1_jpg_sd-low_Copyright-2019-Disney-Pixar-All-Rights-ReservedDisney had het druk in 2019 en Maleficent: Mistress of Evil is dan ook de tiende film die de studio in een jaar tijd uitbracht. Het is het vervolg op de avontuurlijke en fantasierijke familiefilm uit 2014 waarin Angelina Jolie de rol van de indrukwekkende schurk Maleficent speelt. Uiteraard keert de actrice terug om opnieuw de titelrol voor haar rekening te nemen terwijl ook Elle Fanning terugkeert als Prinses Aurora.

Samenvatting van het verhaal
Prinses Aurora (Elle Fanning) is de Koningin van de Moors waar veelal bijzondere wezens wonen. Wanneer Prins Philip (Harris Dickinson) haar ten huwelijk vraagt lijkt een hereniging van de aangrenzende Koninkrijken aanstaande. Maar Maleficent (Angelina Jolie) is huiverig voor het huwelijk, maar bovenal twijfelt zij aan de goede intenties van Koning John (Robert Lindsay) en zijn vrouw Ingrith (Michelle Pfeiffer). Haar angst wordt werkelijkheid als Koning Jong vervloekt raakt en Maleficent als de dader wordt aangewezen. Dat Koningin Ingrith ertoe beweegt om de Moors de oorlog te verklaren.

Overdaad aan CGI
Om een sprookjeswereld zoals die van Maleficent tot leven te wekken heb je niet alleen een goede computer met veel rekenkracht, maar ook een enorm budget nodig. Nu zit Disney niet verlegen om de dollars en er werd dan ook flink geïnvesteerd om Maleficent: Mistress of Evil een visueel spektakel te maken. Nu is het overduidelijk dat misschien wel 90 procent van de film met behulp van de computer op het scherm is getoverd, maar de magische wereld ziet er betoverend uit. Zoals dat ook hoort in een Disney-film. Maar ook de verbluffende make-up effecten verdienen alle lof.

Angeline Jolie steekt met kop en hoorns boven iedereen uit
Ondanks dat de veelzijdige cast goed acteert en Elle Fanning de rol van een onschuldige Prinses op het lijf geschreven is, steekt Angelina Jolie met haar kop en hoorns boven iedereen uit. Ze speelt de rol van de Fey weer uitstekend! Het is dan ook jammer dat het verhaal weinig om het lijf heeft en de lange speelduur van 2 uur werd bereikt met onnodig veel dialogen, maar ook met lange en indrukwekkende actiescènes. Dat zorgt ervoor dat Maleficent 2 niet zo meeslepend is als zijn voorganger, maar niet minder goed. Zoals we dat van Disney gewend zijn is het een kwaliteitsfilm die voornamelijk uitblinkt in prachtige visuele en make-up effecten.

Waardering: 3 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.