Love, mom

Love, mom (2020) recensie

Love, momOnlangs werd Love, mom uitgebracht. Een korte film van de Nederlandse filmmaker Daan van ’t Einde die eerder de korte film Welcome to Earth regisseerde. Een project dat in het afgelopen jaar meer dan 1,7 miljoen keer werd bekeken. Maar Open Filmteam, een groep van professionals, semi-professionals en amateurs, hebben al meerdere korte film projecten gedraaid. Dat is ook terug te zien aan de kwaliteit van Love, mom die in iets meer dan 10 minuten een duister doch indrukwekkend verhaal weergeeft.

Julia (Florence Bell) staat voor een lastige keuze in haar leven. Wanneer ze door een vreemde wordt gedwongen om een keuze te maken om wildvreemden te helpen of om haar nieuwgeboren dochtertje te zien sterven. Hoe ver wilt zij gaan om haar kindje te redden?

Love, mom vertelt binnen 11 minuten een duister doch meeslepend verhaal dat een behoorlijke indruk maakt. Zeker ouders en in het bijzonder moeders kunnen zich eenvoudig identificeren met Julia, maar zich ook verplaatsen in de lastige keuze die de hoofdprotagonist moet maken. Wat de short zo bijzonder maakt zijn de zorgvuldig gekozen duistere settings die de naargeestige sfeer van de drama/thriller extra kracht bijzet terwijl het acteerwerk van zowel Florence Bell als Kevin Tuhipua goed te noemen is. Love, mom is dan ook zeker de moeite waard en gratis te zien via de website van Open Filmteam.

  • Film
3.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.