Light of My Life

Light of My Life (2019) recensie

Light of My LifeWat doe je als liefhebbende vader van een 11-jarig meisje als er een dodelijk virus uitbreekt en ervoor zorgt dat de vrouwelijke populatie wereldwijd wordt uitgeroeid? Het is zeker niet de eerste keer dat het einde van de wereld in een film aan bod komt, maar zelden zien we zulke sensitieve films zoals het door Casey Affleck geschreven en geregisseerde drama Light of My Life. Waarin de jongere broer van Hollywoodster Ben Affleck ook zelf de hoofdrol speelt.

Casey Affleck speelt de rol van een liefhebbende vader die na de dood van zijn vrouw (Elisabeth Moss) opeens de verantwoordelijkheid heeft voor het opvoeden van zijn 11-jarige dochter Rag (Anna Pniowsky). Door de wereldwijde pandemie neemt hij haar mee naar bosrijke gebieden. Ver bij de mannelijke overlevenden vandaan en hij bezoekt soms de stad om voorraden in te slaan. Iedereen die hij ontmoet is een potentiële dreiging en hij doet er dan ook alles aan om Rag voor de maatschappij te verbergen. Terwijl zijn relatie met zijn tienerdochter ernstig op de proef wordt gesteld als Rag graag haar vleugels wilt uitslaan.

De bij vlagen ongemakkelijke dialogen tussen vader en dochter worden afgewisseld met spannende momenten wanneer hen schuilplaats wordt belaagd door groepjes mannen. Terwijl de ietwat paranoïde vader van Rag ieder bezoek als een bedreiging ziet, wordt het meisje zeer beschermend opgevoed. Zonder een kans om dingen zelf te ontdekken. Dat zorgt soms voor een verhit moment tussen ouder en dochter en het is boeiend genoeg om de kijker te onderhouden. Mede te danken aan het overtuigende acteerwerk van Affleck, maar des te meer aan hoe de jonge Anna Pniowsky de rol van Rag invult.

Dat neemt niet weg dat Light of My Life iets te traag is en wel erg vaak in herhaling valt. Vader en dochter hebben een goed of ongemakkelijk gesprek over opgroeien en slaan vervolgens op de vlucht voor overlevenden die altijd kwaad in zin hebben. Dat allemaal om het de volgende dag weer eens dunnetjes over te doen. Naar mijn mening had het drama prima een half uur korter mogen duren, want dan had de film zeker meer indruk gemaakt. Desalniettemin is het project van Affleck zeker een kijkbeurt waard. Vooral als verhalen die zich afspelen in een dystopie helemaal jouw ding is.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.