Lifechanger

Lifechanger (2018) recensie

LifechangerWat zou het toch fijn zijn als je af en toe het leven van iemand anders zou kunnen overnemen. Gewoon voor een dagje. Even iemand anders zijn en je eigen leven achter je laten. Klinkt dat niet fantastisch! Voor de shapeshifter in de horrorfilm Lifechanger is het een dagelijkse bezigheid, maar hij is er allesbehalve gelukkig mee. Niet alleen, omdat hij een spoor van lijken achterlaat. Maar ook, omdat hij bij een overname nog geen dag de tijd heeft om een nieuw lichaam te vinden en hij de vrouw van wie hij houdt pijn doet.

Samenvatting van het verhaal
Julia (Lora Burke) is een jonge vrouw die in de lokale bar regelmatig wordt aangesproken door mannen. Toch is zij er sinds de verdwijning van haar echtgenoot niet in geslaagd om een nieuwe levenspartner te vinden. Maar het leven gaat rustig door terwijl zij zo nu en dan een interessant persoon tegen het lijft loopt. Wanneer zij Robert (Jack Foley) ontmoet lijkt er een match te zijn en het lijkt erop dat Julia het geluk weer gevonden heeft. Totdat Robert uit de doeken doet dat hij een shapeshifter is die Julia al jaren stalkt.

Bloed en gore
Lifechanger is een bloederige en bij vlagen smerige horrorfilm hoewel het verhaal van scenarioschrijver en regisseur Justin McConnell in de regel een liefdesverhaal is. De kijker is getuige van hoe de moordlustige shapeshifter te werk gaat en telkens nieuwe slachtoffers maakt. In de hoop dat hij een lichaam vindt dat hij definitief kan overnemen en het hart van Julia kan veroveren. Een macabere doch bewonderenswaardige poging om iemand zijn hart te stelen. Een A voor effort, maar tegelijkertijd krankzinnig te noemen.

Fantasie
Het probleem van Lifechanger zit in het feit dat de vragen die de kijker heeft onbeantwoord blijven. Wie is de geheimzinnige shapeshifter? Waar komt hij vandaan en waarom voelt hij zich zo aangetrokken tot Julia? Daarnaast is het acteerwerk niet heel bijzonder te noemen. De hoofdrolspelers spelen de rollen solide, maar ze laten nimmer een memorabele performance achter. Derhalve is Lifechanger niet te bestempelen als een topper in het genre hoewel de film als tussendoortje best te pruimen is. Dat grotendeels te danken is aan de overtuigende make-up effecten in de bloederige en smerige fragmenten.

Waardering: 2 uit 5.

2 reacties

  1. haha omdat ik de film wat meer impuls wilde geven, heb ik mijn versie (volgt wel de hele film) aangepast tot BOEK formaat. Ach, het is net als UNDER THE SKIN die film moet je ook vaker kijken om te snappen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.