Star Wars Episode IV A New Hope

De leukste Star Wars personages

Star Wars Episode IV A New HopeIk kan met een gerust hart zeggen dat ik een Star Wars fan ben. Ik vind de films ontzettend leuk en ik kijk deze dan ook regelmatig. En ik kan ook niet wachten totdat het nieuwe deel Star Wars Episode VII The Force Awakens in de bioscoop verschijnt. Maar ik moet nog even geduld hebben. Omdat ik onlangs alle films weer heb gezien en de recensies van deze films al online staan, heb ik besloten om een artikeltje te schrijven over de leukste personages uit Star Wars.

Darth Vader

In de originele trilogie kregen de rebellen onder leiding van Princess Leia, Luke Skywalker en Han Solo te maken met het rijk, dat onder leiding van de kwaadaardige keizer en zijn pupil Darth Vader, angst en terreur zaaide in het heelal. Ik vind het duistere personage echt geweldig! Niet omdat hij zo sympathiek is, maar zijn indrukwekkende uitstraling, diepe stem en meedogenloosheid spreken mij enorm aan. Het personage was grotendeels te zien in de originele Star Wars-trilogie en hij werd geïntroduceerd in Star Wars Episode III Revenge of the Sith.

Master Yoda

Yoda, een klein groen mannetje dat machtig en wijs is, speelde juist in de nieuwe Star Wars-trilogie een hoofdrol. In de laatste films werd het personage gedigitaliseerd terwijl hij in Star Wars Episode II The Empire Strikes Back een pop was die bestuurd werd en van zijn stem werd voorzien door Frank Oz. Het is een geweldig en sympathiek karakter dat naast zijn wijze woorden ook voor veel humor zorgt. Vooral in The Empire Strikes Back is hij hilarisch!

R2-D2

De kleine space droid R2-D2 is een personage van geen woorden. Hij maakt alleen wat blieb-geluidjes. Het eigenwijze robotje maakt zo en nu dan het leven van zijn soortgenoot C-3PO zuur en ondanks zijn kleine formaat is hij sterk en dapper. Hij helpt de rebellen in hun strijd tegen het rijk. R2-D2 is in alle delen van Star Wars te zien en hij wordt gespeeld (of liever gezegd bestuurd) door Kenny Baker. Ik vind hem briljant!

Han Solo

Harrison Ford speelde in de originele trilogie de rol van Han Solo, een onvervalste ruimtepiraat en kapitein van de Millennium Falcon. Hij helpt Luke Skywalker en Princess Leia om weerstand te bieden tegen het rijk, maar de cynische ruimtevaarder doet het alleen voor het geld. In de latere delen laat Solo ook een menselijke kant van zichzelf zien en hij sluit zich dan ook aan bij de rebellen om tegen het leger van de keizer en Darth Vader te vechten. Harrison Ford keert overigens ook terug in het nieuwe deel Star Wars Episode VII The Force Awakens.

Wicket

Ondanks dat het personage alleen in Star Wars Episode VI Return of the Jedi te zien is en ook nooit bij zijn naam wordt genoemd, vind ik de schattige Ewok Wicket een geweldig personage. Hij lijkt op een schattig beertje en hij is een soort inboorling die op de planeet Endor de aanwezigheid van het rijk moet dulden. Maar als Princess Leia, Luke en Han op de planeet aankomen om tegen het rijk te vechten, besluit de kleine leider van de Ewoks om hen te helpen. Wicket speelde ook een hoofdrol in de Star Wars spin-offs Caravan of Courage (1984) en The Battle of Endor (1985).

En wat vind jij het leukste Star Wars personage?

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.