Jingle all the way

Filmtips voor Kerstmis 2016

Je knippert met je ogen en het is alweer Kerstmis! Nog een ruime week en dan kunnen we ons weer wagen aan de gourmet, cadeautjes uitpakken en natuurlijk Kerstfilms kijken! Althans, dat is een traditie die ik al jaren heb. Ieder jaar liggen er weer een aantal films op de stapel om tijdens de feestdagen op te zetten en ieder jaar is het ook een uitdaging om te bepalen welke films uiteindelijk in de Blu-ray speler verdwijnen. Heb je die uitdaging ook? Geen probleem, want ik heb voor jou een aantal filmtips op een rijtje gezet.

Jingle all the wayJagen op een stuk speelgoed

Jingle All The Way met Arnold Schwarzenegger en Sinbad vind ik echt één van de leukste Kerstfilms. De film is enorm grappig en Arnold werkt zich als de hardwerkende vader Howard in de nesten als hij vergeet om voor zijn zoontje een populair actiefiguur aan te schaffen. En op de dag voor Kerst ontdekt hij dat er in het hele land geen Turboman meer te krijgen is! Zijn jacht op het populairste speelgoed van het jaar levert hilarische momenten op!


ElfUit de kluit gewassen elf moet emigreren

In Elf van regisseur Jon Favreau zien we hoe komiek Will Ferrell in de huid kruipt van Buddy. Een elf die op de Noordpool is opgegroeid, maar naar New York gaat als hij ontdekt dat hij geadopteerd is en zijn echte vader een belangrijke zakenman is. Eenmaal aangekomen in Amerika gaat Buddy op zoek naar zijn ware identiteit. Oja, en hij krijgt ook nog de belangrijke taak om Kerstmis te redden. Elf is een heerlijke zoetsappige en komische Kerstfilm die ook dit jaar weer op het programma staat!


The Santa ClauseVan klusjesman tot Kerstman

Tim Allen kennen we natuurlijk van de televisieserie Home Improvement, maar in 1994 kruipt hij in de huid van zakenman Scott Calvin in de familiefilm The Santa Clause. De workaholic heeft geen tijd voor zijn gezin, maar als hij op een avond per ongeluk de Kerstman vermoord, moet hij in zijn voetsporen treden. En als hij eenmaal het mooie kostuum van Santa Clause heeft aangetrokken transformeert hij binnen een mum van tijd in het iconische figuur. En uiteraard moet Scott als de nieuwe Kerstman aan zijn plichten op Kerstavond voldoen!


Bad SantaDe Kerstman is een zuiplap

Nee, dat is niet echt waar natuurlijk (of toch wel?), maar in Bad Santa is hij het zeker. Althans, Willie is het zeker. Willie is een aan lager wal geraakte zuiplap en een dief. Ieder jaar verkleed hij zich als Kerstman om samen met zijn partner in crime de warenhuizen te beroven. Maar dit jaar neemt zijn plan een hele andere wending. Een heerlijke doch foute Kerstfilm met een glansrol van Billy Bob Thornton die de rol van de dronkenlap uitstekend speelt.


Batman ReturnsKerstmis in Gotham City

Als al dat zoetsappige gedoe niets voor jou is dan kan je met Kerst toch genieten van een Kerstfilm. Naast Die Hard heeft ook de actiefilm Batman Returns uit 1992 een Kerstthema. Terwijl de burgerwacht Batman de vloer aanveegt met schurken zoals Penguin en Catwoman, wordt Gotham verstopt onder een witte deken van sneeuw en zijn de inwoners druk bezig met de Kerstinkopen voor het aanstaande feest. De sfeer in Batman Returns is uniek. Mede te danken aan de magische wereld die regisseur Tim Burton heeft gecreëerd.

Welke Kerstfilms liggen er dit jaar bij jou op de stapel?

2 reacties

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.