Lego artikel

Lego® bouwsets gebaseerd op films en series

Ik denk automatisch aan het vrolijke nummer “Everything is awesome!!!” als ik aan LEGO® denk. Het nummer is te horen in de leuke animatiefilm The LEGO® Movie en het is een passende song. Want ik word ook ontzettend blij van LEGO® stenen. Wat heeft dat in vredesnaam te maken met Filmliefhebber.com denk je nu misschien, maar dat ga ik je uitleggen. Want naast het fanatiek verzamelen van Dvd’s en Blu-ray Discs, spaar ik ook interessante LEGO® pakketten. Die uiteraard iets met films en series te maken hebben.

Nooit te oud om met LEGO® te spelen

Nu zit ik echt niet in mijn ‘man cave’ met mijn LEGO® complete avonturen na te spelen, maar ik mag graag bouwpakketten in elkaar zetten. Ergens is het misschien maf dat een volwassen vent van 38 jaar zo ontzettend rustig wordt van het spelen met bouwsteentjes, maar het werkt echt ontzettend therapeutisch. Waar de één een stuk gaat wandelen en de ander misschien een uurtje gaat sporten, knutsel ik het liefst de Millennium Falcon™ of de Batmobile™ in elkaar. Een heerlijk, maar kostbaar tijdverdrijf. Ik ben dan ook van mening dat men nooit te oud is om met LEGO® aan de slag te gaan.

Hoe het allemaal begon

Mijn liefde voor LEGO® is er al sinds mijn jeugd, maar in mijn volwassen leven begon het een aantal jaren geleden weer op te laaien. Het begon met een klein pakketje van het iconische Star Wars-personage Darth Vader™, maar meerdere bouwpakketten volgden al snel. De dozen werden alsmaar groter en duurder! Ik weet nog goed dat ik hardop zei dat ik nooit meer dan € 200,- aan een LEGO® pakket zou uitgeven, maar inmiddels ben ik daar keihard op teruggekomen. Zeker gezien het feit ik onlangs het Zweinstein™ kasteel uit de Harry Potter-reeks en de Ultimate Collector’s Edition van de Imperial Star Destroyer™ aan de collectie heb toegevoegd.

Uitdagend

Hoe groter het pakket des te uitdagender is het om het in elkaar te zetten. Nu zijn de meegeleverde beschrijvingen altijd wel prima te noemen, dus ik kan lekker het verstand op nul zetten terwijl ik druk aan het klikken ben. Dat neemt niet weg dat er veel uitdaging is, want soms is het wel even puzzelen. Zeker wanneer er een uitdagend pakket is zoals Master Yoda™, BB-8™ of de Slave I™. Maar welke LEGO® bouwpakketten zijn nu echt het leukste en het uitdagendst om in elkaar te zetten?

Imperial Star Destroyer (75252)

The Imperial Star Destroyer de Devastator is het schip dat in de openingsscène van Star Wars Episode IV A New Hope te zien is wanneer de duistere Lord Vader de achtervolging op Princess Leia en de rebellen inzet. Met meer dan 4700 onderdelen is de Ultimate Collector’s Edition van dit ruimteschip niet alleen een kamer vullend kroonjuweel, maar ook ontzettend leuk om in elkaar te zetten. Het schip bevat enorm veel detail zoals het commandocenter bovenop het schip en de docking bay onderop het schip. De enige kritiek die ik heb is dat het pakket gezien de waarde vrij snel in elkaar staat en dat er in het schip geen details aanwezig zijn. Daarnaast was het geen overbodige luxe geweest om ook iets meer en herkenbare minifiguren bij de set te leveren.

Ghostbusters ECTO-1 (10274)

Op 15-11-2020 werd de ECTO-1 gelanceerd. Een pakket dat gepland stond voor een gelijktijdige release met de nieuwe film Ghostbusters: Afterlife, maar door de coronacrisis is de film uitgesteld tot medio 2021. Maar LEGO® heeft besloten om de iconische wagen van de spokenjagers alvast op de markt brengen. Hoewel, het pakket op dit moment volledig uitverkocht is. Het is een fantastisch gedetailleerd pakket dat pittig is om in elkaar te zetten, maar het resultaat mag er wezen. Met meer dan 2300 steentjes is dit een eyecatcher in de vitrinekast en een must-have voor iedere filmliefhebber, die graag met LEGO® in de weer is.

De Wegisweg (75978)

Waan je in de wereld van Harry Potter. Na de release van het Zweinstein™ kasteel, presenteert LEGO® een nieuwe collector’s edition pakket van De Wegisweg™. Beter bekend als Diagon Alley™. Het pakket bevat ruim 5500 steentjes waarmee je de iconische winkelstraat uit de Harry Potter-reeks kunt bouwen. Bezoek de toverstafwinkel Olivander™, De topfopshop van Fred en George, Florian’s ijssalon, Scribbulus™ schrijfbenodigdheden, boekwinkel Klieder & Vlek™ en het zwerkbalpaleis. Het is een uiterst gedetailleerde set die op verschillende manieren kan worden neergezet en uiteraard wordt het bouwpakket geleverd met fraaie minifiguren, zoals Lucius en Draco Malfoy, Harry Potter, Ronald Weasley, Hermoine Granger, terreinknecht Hagrid en nog veel meer!

Jurassic Park: T-Rex Rampage (75936)

De T-Rex Rampage is een exclusief item dat ik MOEST hebben toen ik het in de etalage zag staan. Wat een geweldig bouwsel van de iconische Jurassic Park gate en de vleesetende dinosaurus die in de jaren ’90 kaskraker te zien waren. Het pakket bestaat uit meer dan 3000 onderdelen en is uiterst gedetailleerd. Hoewel het er op het eerste oog erop lijkt dat alleen de T-rex gedetailleerd is, zijn er in de achterzijde van de gate gedetailleerde scènes uit de film nagebouwd. Daaronder de aanval op Mr. Arnold, het computerstation van Dennis Nedry en de eetzaal van het bezoekerscentrum.  En natuurlijk wordt de set geleverd met de minifiguren van Alan Grant, Ellie Sadler, John Hammond, Dennis Nedry en Ian Malcolm.

The Upside Down (75810)

Als je een Netflix-abonnee bent, dan heb je vast en zeker wel iets gezien of gehoord over Stranger Things. De populaire serie, die inmiddels drie seizoenen telt. De exclusieve bouwset van LEGO® laat in één pakket The Upside Down zien. Het pakket telt ruim 2200 stenen en maar liefst 8 minifiguren. Uiteraard zijn alle hoofdrolspelers van de partij en het leuke aan dit pakket is dat je deze op twee manieren kunt neerzetten, dat er een lampje in is verwerkt en dat er een display voor de minifiguren bijgeleverd wordt.

Zweinstein™ kasteel (71043)

Het iconische Zweinsteel™ kasteel uit de Harry Potter-reeks is een eye catcher en een pronkstuk in de LEGO®-collectie. Met meer dan 6000 onderdelen is het pakket uiterst gedetailleerd. Zo zijn de draaiende trappen, verschillende klaslokalen, The Chamber of Secrets en de Wizard Chess Game allemaal aanwezig. Tijdens het bouwen werd ik weer even meegenomen naar de avonturen in de films en is er enorm veel herkenning voor de liefhebber van de franchise. De set wordt geleverd met leuke details zoals de eeuwenoude Beukwilg, Hagrith’s Hut en de vliegende auto van de familie Weasley. Daarnaast wordt het Zweinstein kasteel geleverd met 4 leuke minifiguren.

Batmobile™ (76139)

Om het 30-jarig bestaan van de klassieke actiefilm Batman uit 1989 te vieren heeft LEGO® de iconische Batmobile™ uitgebracht. Een uiterst gedetailleerd pakket dat uit meer dan 3300 onderdelen bestaat. Het voertuig is meer dan 60cm lang en het pakket wordt geleverd met geweldige minifiguren zoals Batman, The Joker en Vicky Vale. De Batmobile™ bevat een uiterst gedetailleerde cockpit, verborgen machinegeweren en velgen met het iconische Batman-logo. Als ik een minpunt moet benoemen is het de moeilijkheidsgraad, want de Batmobile™ is natuurlijk overwegend zwart. Zwarte steentjes zijn niet alleen lastig te onderscheiden, maar ook tijdens het bouwen zag ik het soms even niet meer.

The Simpsons™ House (71006)

De knotsgekke geanimeerde familie uit het stadje Springfield komt tot leven met dit geweldige LEGO® bouwpakket. De set bevat meer dan 2500 onderdelen en enorm veel details en minifiguren. Daaronder de huiskamer, de keuken en de slaapkamers van Homer en Marge, Bart, Lisa en Maggie. En uiteraard is buurman Ned Flanders ook van de partij om de barbecue aan te steken. Homer’s garage is een zooitje terwijl zijn gedeukte familiewagen op zijn oprit staat. Voor de fans van The Simpsons™ een set die onmisbaar is in de collectie! Helaas is het pakket niet meer leverbaar via de officiële kanalen.

Tantive IV™ (75244)

De Tantive IV™ is een exclusief item dat niet bij de gemiddelde speelgoedwinkel te verkrijgen is, maar het is wel een iconisch pakket dat uit meer dan 1700 onderdelen bestaat. Het ruimteschip is van Princess Leia die met het vaartuig op de vlucht slaat nadat zij de bouwplannen van de Death Star heeft bemachtigd. De Tantive IV™ is in de openingsscène van Star Wars Episode IV A New Hope te zien als het wordt achtervolgd door de Devastator. Maar ik moet ook kritisch zijn. De Tantive IV is pittig aan de prijs en een beetje bouwer heeft het schip binnen enkele minuten in elkaar gezet. Desalniettemin is het een prachtige toevoeging aan de collectie die ook nog eens wordt geleverd met minifiguren van iconische Star Wars personages.

Slave I (76060)

Herinner jij je nog de scène uit Star Wars Episode V The Empire Strikes Back wanneer de premiejager Boba Fett Han Solo gevangenneemt en meeneemt naar Tatooine? Het iconische ruimteschip van Boba Fett, de Slave I, is tevens een geweldig LEGO® pakket. Met bijna 2000 onderdelen en leuke details. Zoals de cockpit, het laadruim en de ingevroren Han Solo. Het is een prachtig Collector’s Item dat helaas niet meer leverbaar is. Maar wegens de hoge moeilijkheidsgraad en de details zeker een vermelding waard. Misschien dat je deze set nog een keer tegen het lijf loopt?

Yoda™ (75255)

In Star Wars Episode V The Empire Strikes Back werd de Jedi-meester Yoda geïntroduceerd. Een iconisch personage dat in één adem met Darth Vader, Han Solo en Luke Skywalker mag worden genoemd. Met deze leuke set van meer dan 1700 onderdelen wordt Yoda tot leven gewerkt met LEGO® stenen. Super gedetailleerd, maar ook uitdagend! De moeilijkheidsgraad ligt vrij hoog, omdat de jas van Yoda uit 1 kleur bestaat en vol oneffenheden zit. Hier was ik wel even mee bezig. Maar het resultaat mag er zijn!

Central Perk (21319)

In de televisieserie Friends zitten de vrienden Monica, Joey, Chandler, Phoebe, Ross en Rachel regelmatig in het koffiehuis Central Perk. Waar ze de leukste grappen vertellen, maar ook lief en leed delen. In set 21319 wordt Central Perk tot leven gebracht. Een super gedetailleerde set met meer dan 1000 onderdelen. Phoebe’s gitaar, Ross’ keyboard, de koffiebekers, de koffiebar en natuurlijk de iconische banken en fauteuil zijn van de partij. Evenals alle hoofdpersonages als minifiguren! Ondanks dat het een klein setje is en deze binnen een avond in elkaar stond, is het een leuk bouwpakket om aan de collectie toe te voegen.

Imperial Probe Droid™ (75306)

In april 2021 werd de Imperial Probe Droid™ geïntroduceerd. Bekend van Star Wars Episode V The Empire Strikes Back. De kleine droid van het keizerrijk is een iconisch Star Wars-personage dat nu eindelijk als een LEGO® bouwpakket verkrijgbaar is. Het pakket telt 683 steentjes en is enorm leuk om in elkaar te zetten! Daarnaast wordt het pakket geleverd inclusief een display met meer informatie oer de Imperial Probe Droid™, maar helaas ontbreken er minifiguren. Desalniettemin is dit leuke pakketje een waardevolle toevoeging aan de LEGO®-collectie.

Ben jij ook een LEGO®-verzamelaar en heb jij ook een interessante collectie? Ik ben benieuwd naar jouw verhaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.