Lady and the Tramp

Lady and the Tramp (2019) recensie

Lady and the TrampAfgelopen dinsdag werd de nieuwe streamingdienst Disney+ officieel gelanceerd. In de voorafgaande proefperiode konden de Nederlanders al gebruikmaken van de dienst die toegang verschaft tot honderden films en series, maar sinds dinsdag is ook de exclusieve content beschikbaar. Daaronder de eerste aflevering van de Star Wars-serie The Mandalorian, maar ook de live-action remake van de nostalgische Disney Classic Lady and the Tramp.

Lady (Tessa Thompson) is een vrolijke cockerspaniël van een liefdevol echtpaar dat haar ziet als een belangrijk onderdeel van het gezin. Dat op het punt van uitbreiding staat als Lady’s baasjes in verwachting raken. Ondanks dat zij denkt dat de situatie onveranderd blijft, wordt ze door de vindingrijke zwerfhond Tramp (Justin Theroux) gewaarschuwd. Maar Lady hoeft niets te weten van zijn wantrouwen jegens de mens. Toch krijgt hij gelijk als de baby eenmaal geboren is en Lady’s nachtmerrie werkelijkheid wordt. Ze wordt aan de kant gezet en ze belandt op straat. Waar Tramp zich ontfermt over de angstige cockerspaniël.

Lady and the Tramp is een exclusieve direct-to-streaming release van Disney die exclusief voor het nieuwe platform Disney+ werd gemaakt. Waar eerder Disney Classics zoals Aladdin, The Lion King, Dumbo en Jungle Book in een nieuw jasje werden gestoken en in de bioscoop werden uitgebracht, blijft de door Charlie Bean geregisseerde familiefilm een bioscooprelease bespaard. Niet geheel onterecht, want in alle eerlijkheid is de film wellicht niet onderhoudend genoeg om volle zalen te trekken. Ondanks dat Lady and the Tramp goed in elkaar is gezet en overtuigende doch overduidelijke CGI-animaties bevat.

Het is een exacte kopie van de iconische klassieker uit 1955 waar in tegenstelling tot de eerdergenoemde remakes haast geen vernieuwing in te bespeuren is. Het ziet er allemaal en stuk frisser uit en de combinatie van de met de computer geanimeerde personages en acteurs van vlees en bloed werkt prima, maar het doet wel afbreuk aan de charme van het origineel. Een film die de kijker niet alleen een warm gevoel bezorgt, maar ook fijne herinneringen oproept. Dat is met de gemoderniseerde versie een stuk minder het geval hoewel het dan wel weer een uitgelezen kans is om het jongere publiek kennis te laten maken met Lady and the Tramp. Maar dat de film een overbodige remake is staat buiten kijf.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.