La Marca del Demonio

La Marca del Demonio (2020) recensie

La Marca del DemonioWanneer Netflix weer nieuwe horrorfilms toevoegt spring ik een gat in de lucht. Het is mijn favoriete genre, maar gezien het aanbod en de verrijkingen heeft het bij de internationale streamingdienst geen hoge prioriteit om de categorie flink aan te vullen. Dat is geen ramp, want met een abonnement op de streamingdienst Horrify en een aantal kasten vol met horrorfilms kan ik wel even vooruit. Toch is het wel lekker dat er zo nu en dan een horrorfilmpje verschijnt. Onlangs ging ik eens lekker zitten voor La Marca del Demonio. Eén van de laatste toevoegingen.

De zusjes Camila (Arantza Ruiz) en Fernanda (Nicolasa Ortíz Monasterio) zijn nieuwsgierig naar het manuscript dat hen moeder mee naar huis heeft genomen. Maar wanneer ze het boek openen beginnen de paranormale activiteiten toe te nemen. De meisjes worden het slachtoffer van een kwaadaardige entiteit die is ontwaakt. Camila lijkt het meeste last te hebben van de bovennatuurlijke verschijning en ze raakt uiteindelijk bezeten. Ondanks dat haar ouders de doktoren vertrouwen op een goede afloop, zoekt Fernanda raad bij een priester. Die misschien wel de oplossing heeft om de kwaadaardige geest te verdrijven.

Een oud en smerig boek dat geesten ontwaakt wanneer het geopend wordt en een meisje dat bezeten raakt door een kwaadaardige entiteit. Laat ik wel zo realistisch blijven dat het overduidelijk is dat de makers van La Marca del Demonio zich overduidelijk hebben laten inspireren door horror klassiekers zoals The Evil Dead en The Exorcist. Dat is geen ramp als het goed is uitgewerkt, maar op een aantal vlakken schiet de horrorfilm flink tekort. Vooral het acteerwerk is niet heel sterk te noemen terwijl het verloop van het verhaal niet heel logisch is. Met een korte speelduur gaan we er in een snelvaart doorheen terwijl een verhaal als dit misschien iets meer tekst en uitleg vereist.

De special effects zijn ook benedenmaats. Vooral de matige CGI-animaties kunnen anno 2020 niet meer door de beugel hoewel de make-up effecten dan wel weer goed zijn. Ondanks dat er veel aan te merken is op de Mexicaanse horrorfilm is het een film die toch boeit. Je wilt immers weten hoe het afloopt met Camila. En stiekem hoop je op bevredigende antwoorden op een aantal open vragen. Maar helaas blijven die uit. Ondanks dat het dan wel weer fijn is dat Netflix een horrorfilm aan het assortiment toevoegt, hoop ik dat ze een volgende keer wel voor kwaliteit gaan. Hier wordt geen horrorliefhebber vrolijk van.

  • Film
1.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.