Kingsman: The Golden Circle

Kingsman: The Golden Circle (2017) recensie

Kingsman: The Golden CircleLondense taxi’s die transformeren in volwaardige onderzeeërs, paraplu’s met röntgenvisie, exploderende aanstekers en stijlvolle maatpakken. Het keert allemaal terug in het door Matthew Vaughn spectaculaire vervolg Kingsman: The Golden Circle. Eggsy (Taron Egerton) is inmiddels een volwaardige Kingsman die de codenaam Galahad van zijn overleden mentor Harry (Colin Firth) heeft overgenomen en al snel het doelwit wordt van een voormalige Kingsman rekruut, Charlie (Edward Holcroft). Kingsman: The Golden Circle opent dan ook spectaculair met de eerste confrontatie tussen de twee heren. De toon is gezet.

Maar er is meer aan de hand. Opnieuw wordt de wereldbevolking bedreigd door een maniakale schurk. Deze keer in de persoon van de krankzinnige drugsbarones Poppy. Een rol die uitstekend wordt ingevuld door Julianne Moore. Met een maniakale glimlach van oor to oor waar zelfs de Joker uit de Batman-films jaloers op is, richt zij haar vizier op onschuldige burgers terwijl ze eerst vakkundig afrekent met de doortastende Kingsman. Eggsy en Merlin (Mark Strong) zijn de enige die de aanslag van Poppy weten te overleven en het is nu aan hen de taak om haar tot een halt toe te roepen.

Dat doen en kunnen ze niet alleen. Ze schakelen de hulp in van de Statesman. Een Amerikaanse organisatie die evenals de Kingsman zich inzet voor het bestrijden van de misdaad. Echter zijn deze heren geen deftige mannen uit Londen die een kledingzaak als rookgordijn hebben, maar voor de buitenwereld handelen in drank. Daarom hebben de agenten ook toepasselijke bijnamen zoals agent Whiskey (Pedro Pascal), agent Tequila (Channing Tatum) en agent Champagne (Jeff Bridges). Allemaal ondersteund door de charmante Ginger Ale (Halle Berry) die zich vooral achter de schermen bezighoudt met het speuren naar de geheime locatie van doelwit Poppy.

Kingsman: The Golden Circle is dan ook een heerlijke actiefilm waarin bombastische momenten en enorm veel humor hand in hand gaan. Met opnieuw een vette knipoog naar de James Bond-films zien we hoe Eggsy, Merlin en zijn nieuwe verworven vrienden de strijd aangaan met Poppy. De special effects zijn evenals de CGI fenomenaal en het tempo ligt hoog. Er is dan ook geen moment aanwezig dat ik mij heb verveeld en de film had zelfs wel iets langer mogen duren. Opnieuw genieten de mooiste momenten de ondersteuning van toepasselijke songs van artiesten zoals Prince en Elton John (die overigens ook nog een leuke bijrol invult als Poppy’s gevangene). De film van Matthew Vaughn voldoet dus aan de hoge verwachting, is zelfs leuker dan het eerste deel en derhalve ook het bezoekje aan de bioscoop meer dan waard!

Waardering: 4 uit 5.

3 reacties

  1. Eentje waar ik naar uitkijk en graag gisteren had gezien, maar kon alvast een kijkje nemen in een bioscoop in Schiedam die over drie weken opengaat (binnenkort een artikel van). Hopelijk kom ik er volgende week aan toe…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.