Killing Gunther

Killing Gunther (2017) recensie

Killing GuntherOnlangs kwam ik op Bol.com de Blu-ray Disc tegen van de nieuwe Arnold Schwarzenegger. De actieheld uit de jaren ’80 en ’90 staat groot op de voorkant en ik kreeg gelijk de kriebels om de film in mijn winkelmandje te plaatsen en af te rekenen. Afgelopen week viel Killing Gunther op de deurmat en er is toch niets lekkerder dan op een koude en regenachtige zaterdagmiddag op de bank neer te ploffen en een filmpje te kijken. Killing Gunther kwam al snel op het menu, maar de actie/komedie wist mij toch niet helemaal te overtuigen.

Samenvatting van het verhaal
Gunther is de boeman. Een geest in de wereld van gewiekste huurmoordenaars. Niemand weet wie hij is, maar iedereen kent hem. Zijn concullega’s hebben nog een appeltje met hem te schillen en om te bewijzen dat zij de beste zijn slaan zij de handen ineen om Gunther te vermoorden. De doortastende Blake (Taran Killam), de sexy Sanaa (Hannah Simone) en de sullige Donnie (Bobby Moynihan) bedenken een ingenieus plan om Gunther (Arnold Schwarzenegger) een kopje kleiner te maken. Maar de gevreesde en beste huurmoordenaar loopt niet in 7 sloten tegelijk en weet als geen ander hoe hij zijn nieuw verworven vijanden van zich af moet houden.

Actie/komedie van een laag niveau
De door Taran Killam geschreven en geregisseerde film is een actie/komedie van een laag niveau en komt nergens in de buurt van veel betere (en leukere) genregenoten. Misschien heeft hij teveel hooi op zijn vork genomen. Ook gezien het feit dat hij zelf de hoofdrol speelt. Laat ik maar zwijgen over het acteerwerk, want dat is simpelweg slecht. Maar Killing Gunther heeft gewoon te weinig momenten om bij in de lach te schieten terwijl de spectaculaire actiemomenten te kampen hebben met slechte special effects en CGI animaties. En dan is het grootste minpunt nog geen eens genoemd!

Arnie in de slotfase
Het duurt ruim een uur voordat we een glimp opvangen van de held waar we allemaal op wachten. Gunther’s ware identiteit wordt onthuld en Arnold Schwarzenegger laat zich in de slotfase nog even van zijn beste kant zien. Met talrijke foute oneliners die we van de Oostenrijker gewend zijn, maar ook enorm leuke verwijzingen naar de films waar hij in gespeeld heeft. Daar is dan eindelijk de glimlach op het gezicht waar ik stiekem de hele film op heb gewacht, maar het plezier wordt al snel overheerst door een teleurstellend gevoel. Eerder boosheid, omdat ik mij als liefhebber die 12,99 euro heeft neergeteld in de zeik genomen voelt. Wat een ontzettende smerige truc om zo wat geld uit de zak te kloppen, want iedere fan en liefhebber van Schwarzenegger telt maar al te graag wat geld neer voor een film waar hij in meespeelt. Maar in Gunther heeft hij niets meer dan een uitgebreide cameo.

Waardering: 1 uit 5.

2 reacties

  1. Ik heb deze film destijds wel gezien, maar kan me behalve het feit dat het niet al te best was maar weinig van herinneren….maar ja, als Schwarzenegger fan probeer je toch zoveel mogelijk van ‘m te zien 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.