The Christmas Chronicles

Kerstfilm tips 2018

Welke Kerstfilms liggen er dit jaar bij jou op de stapel? Of heb je nog geen idee welke films je kunt kijken tijdens de gezelligste tijd van het jaar? Geen probleem, want ook dit jaar heb ik weer een aantal filmtips voor je op een rijtje gezet!

The Christmas ChroniclesNetflix topper

Onlangs verscheen op de populaire streamingdienst Netflix de Kerstfilm The Christmas Chronicles. Een zoetsappige en komische Kerstfilm waarin Kurt Russell in de huid kruipt van een stuntelende Kerstman die samen met de 2 kinderen Teddy (Judah Lewis) en Kate (Darby Camp) het Kerstfeest van de ondergang moet zien te redden. Het is een heerlijke en goed foute film die een warm gevoel oproept en zeker niet mag ontbreken tijdens de feestdagen!


Christmas With The KranksHet kerstfeest met de familie Krank

Christmas With The Kranks is een sfeervolle en bij vlagen hilarische Kerstfilm waarin de fanatieke feestvierders Nora (Jamie Lee Curtis) en Luther Krank (Tim Allen) besluiten om dit jaar het Kerstfeest over te slaan. Maar door het doortastende optreden van hun buren en het plotselinge besluit van hun studerende dochter om met Kerstmis naar huis te komen, moeten de Kranks hun welverdiende en geplande zonvakantie afzeggen om alsnog een uitbundig Kerstfeest te organiseren.


The Nightmare Before ChristmasSfeervolle nachtmerrie

The Nightmare Before Christmas zorgt voor veel discussies onder de filmliefhebbers, want is het nu een Halloween of een Kerstfilm? Ik ben van mening dat het een Kerstfilm is, want de stop-motion animatiefilm vol met leuke liedjes en sfeervolle taferelen hoort gewoon bij het Kerstfeest. Het is dan ook één van de films die toch wel ieder jaar weer op mijn stapeltje met Kerstfilms belandt.


Office PartyOrdinair Kerstfeest

In de hilarische komedie Office Christmas Party wordt het al snel duidelijk dat een ogenschijnlijk rustige kerstborrel op het werk gigantisch uit de hand kan lopen. Terwijl de avond rustig begint met een borrel en een hapje, eindigt het in een krankzinnig feest waarin collega’s vrijwillig uit de kleren gaan, met elkaar het bed induiken en het gehele kantoor binnen een mum van tijd slopen. Maar zoals in iedere Kerstfilm loopt het allemaal goed af voor de fanatieke feestvierders.


KrampusGeen zoetsappig gedoe

Is zoetsappig gedoe en zijn happy endings niets voor jou? Dan is Krampus dé Kerstfilm die je niet mag missen. Geen vrolijke liedjes en een hartverscheurend verhaal, maar een spannende en bij vlagen komische horrorfilm waarin het gezin te maken krijgt met de duistere kant van het Kerstfeest. De kwaadaardige schaduw van Saint Nicholas en zijn duivelse ‘little helpers’ hebben namelijk maar één doel voor ogen. Het vermorzelen van de ‘Christmas spirit’ en het terroriseren van nietsvermoedende liefhebbers van Kerstmis.


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.