I.T.

I.T. (2016) recensie

I.T.Privacy. Bestaat dat nog wel of niet? Het Internet is een fijn gereedschap om informatie te verzamelen en met handige producten en applicaties kun je zelfs je hele huis via je smartphone of tablet bedienen. Van je gordijnen die voor het raam hangen tot aan de koffiezetter die in de keuken staat. Zowel futuristisch als realistisch te noemen, maar het brengt ook gevaren met zich neem. Althans, dat is wat de makers van de thriller I.T. suggereren. Wat als iemand je huis kaapt en de technologie tegen je gebruikt?

Samenvatting van het verhaal
Mike Regan (Pierce Brosnan) is een succesvolle zakenman en steenrijk. Wanneer zijn presentatie voor de nieuwe plannen met zijn firma in de soep loopt, helpt de pientere stagiaire Ed (James Frecheville) hem uit de brand. Het vakmanschap van de IT-specialist maakt een diepe indruk op Regan die hem dan ook vraagt om zijn smarthome te optimaliseren. Maar de uitnodiging komt de miljardair duur te staan. Als Ed de deur gewezen wordt als hij zich teveel opdringt en constant onuitgenodigd op de stoep staat, zint hij op wraak. De briljante stagiaire laat het er dan ook niet bij zitten en hij wendt zijn kennis aan om het leven van Mike en zijn gezin zuur te maken.

Big Brother is watching you
In I.T. krijgt de uitspraak ‘Big Brother is watching you’ een compleet nieuwe betekenis. De krankzinnige doch briljante Ed Porter wordt uitstekend neergezet door James Frecheville. Ed lijkt op het eerste oog een prima kerel die wellicht meer van computers weet dan goed voor hem is. Zijn kennis misbruikt hij dan ook om de jonge dochter van Mike te bespieden, maar ook om zowel het privéleven als de onderneming van zijn werkgever op zijn kop te zetten. Met alle gevolgen na dien. Daarnaast is het ook realistisch in elkaar gezet en aannemelijk dat het vertrouwen van de consument in elektronica soms misplaatst is.

Uitstekend vermaakt
De thriller van regisseur John Moore is dan ook erg spannend en daarmee vermakelijk. Het zeer onderhoudende verhaal en de overtuigende acteerprestaties van zowel Pierce Brosnan als James Frecheville zorgen ervoor dat je aan de buis gekluisterd zit. Bij een zeer goede thriller is er vaak nog wel een wens dat er een interessante plotwending aanwezig is, maar een beetje filmliefhebber zal ongetwijfeld in de gaten hebben hoe I.T. gaat aflopen. Ergens is dat jammer, maar ook geen ramp. Na afloop overheerst het gevoel van voldoening en ik ben dan ook blij dat ik deze onbekende parel op de streamingdienst Netflix heb ontdekt.

Waardering: 3.5 uit 5.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.