IT

This is IT!

ITIn 1990 verscheen de indrukwekkende miniserie Stephen King’s IT in de bioscoop en ruim 17 jaar later werd het boek van de horrorschrijver opnieuw verfilmd. Deze keer is het een tweeluik bestaande uit IT: Chapter One en IT: Chapter Two. Waarin het iconische en angstaanjagende horrorfiguur Pennywise The Dancing Clown terugkeert. Na succesvolle bioscoop- en home entertainment releases, verschijnen de films van regisseur Andy Muschietti in een stijlvolle 4K Ultra HD Blu-ray Disc boxset. En ik kan je verzekeren dat Pennywise in 4K nog angstaanjagender is!

Recensie – Met een speelduur van meer dan 5 uur, is het logisch dat het horrorverhaal over 2 films is gespreid. In IT: Chapter One zien we hoe een clubje van jonge buitenbeentjes wordt geterroriseerd door een moordlustige clown, maar ook hoe de tieners de handen ineen slaan om Pennywise The Dancing Clown te verslaan. In IT: Chapter Two maken we een tijdsprong van maar liefst 27 jaar. Als de tieners als volwassenen terugkeren naar hun geboortedorp en opnieuw de confrontatie moeten aangaan met hun ergste nachtmerrie. Want Pennywise is teruggekeerd en bloeddorstiger dan ooit tevoren.

IT: Chapter One en Chapter Two kan als 1 film worden gezien en het is een goede remake van de miniserie die menig filmliefhebber in de jaren ’90 slapeloze nachten bezorgde. Door het meer dan treffende acteerwerk van Bill Skarsgård, is zijn interpretatie van Pennywise gruwelijker en angstaanjagender dan dat van zijn voorganger. Hoewel, het ook te danken is aan het acteerwerk van zowel de jonge als volwassen hoofdrolspelers dat de horrorfilms zeer onderhoudend zijn. Daarnaast kon Muschietti met de beschikbare technieken van tegenwoordig flink uitpakken met overtuigende visuele en make-up effecten. Een aantal fragmenten zijn dan ook zeer verontrustend te noemen. Ondanks dat een overvloed aan dialogen soms het tempo te ver laten zakken en dat komt de spanning niet altijd ten goede.

Maar voor de liefhebbers van sterke horrorfilms, thrillers en killer clowns, is de 2-film collection van IT onmisbaar in de collectie. Zeker in 4K Ultra HD komen de films van Andy Muschietti uitstekend tot hun recht! Daarnaast is de boxset een uniek item, omdat de 2 films in aparte steelbooks met bijzonder artwork zijn verpakt terwijl de slipcase waar de steelbooks in zitten ook van metaal is. En de artwork is prachtig. Uiteraard siert de indrukwekkende killer clown Pennywise de cover van de boxset. Daarnaast vind ik het erg fijn dat Warner Bros. Home Entertainment deze keer niet voor een tweetalige verpakking heeft gekozen en dat is in mijn ogen een groot pluspunt!

Maar dat is niet alles. Naast de prachtige verpakkingen voegt de filmstudio iets extra’s toe aan deze release. Die al uitblinkt in superieure beeld- en geluidskwaliteit en een enorme hoeveelheid extra’s waar je toch wel een flink aantal uren zoet mee bent. Maar de box wordt ook geleverd met 2 ontzettend mooie miniposters die evenals de steelbooks unieke artwork bevatten. Helemaal in stijl van de naargeestige horrorfilms. Ergens is het jammer dat deze opgevouwen zijn, maar dat minpuntje neem ik dan maar voor lief. En als de kers op de taart, bevat de box de films ook op een normale Blu-ray Disc. Zodat je de films ook kunt kijken op locaties waar geen 4K Ultra HD Blu-ray Discspeler voor handen is.

Beoordeling
  • IT: Chapter One
  • IT: Chapter Two
3.8
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.