Pure

Into The Dark: Pure (2019) recensie

PureBlumhouse Productions wilt met de anthology-serie Into The Dark low budget/high quality producties afleveren en tot op heden slagen zij daar enorm goed in. Tot op heden zijn er een aantal films onder de vlag van Into The Dark verschenen. Daaronder de spannende horror/thriller Pure. Waarin jonge tieners te maken krijgen met een kwaadaardige demon.

In een afgelegen en bosrijk gebied, verzamelen jonge meiden zich voor een zogenaamd ‘purity retreat’. Op aandringen van hun vaders nemen de jonge dames een eed af waarmee ze beloven dat zij geen seks hebben voor het huwelijk. Terwijl zij op de dag zich tegenover hun vaders voorbeeldig gedragen, roddelen zij ’s avonds over jongens en alle andere zaken die tienermeisjes bezighouden. Maar het plezier is van korte duur als er een kwaadaardige demon ten tonele verschijnt. Die de meiden doet twijfelen aan de integriteit van het ietwat bizarre ritueel dat zij van hun vaders moeten volgen.

Ondanks dat Pure van regisseur Hannah Macpherson langzaam op gang komt, is de spanning voelbaar. Vooral in het begin is het vooral verbazing die de kop opsteekt als de kijker getuige is van hoe de jonge meiden haast gedwongen moeten deelnemen aan een ietwat bizar ritueel. Het doet sterk twijfelen aan de bedoelingen van de veelal alleenstaande vaders. Die hun dochters tot het ongezonde idealiseren en met een bizarre methode in het gareel houden. Pas in het tweede bedrijf nemen de paranormale gebeurtenissen toe en transformeert Pure langzaam, maar zeker in een spannende horrorfilm.

Kwalitatief is het dan ook op orde. De settings zijn prima terwijl het acteerwerk van de jonge cast overtuigend is. Vooral Jahkara Smith speelt op overtuigende wijze de rol van Shay. Een jong meisje dat van haar stiefvader samen met haar stiefzusje het ritueel moet volgen. Terwijl ze diep van binnen een vrijgevochten geest is, die tot overmaat van ramp als een blok valt voor één van de jongens die op de locatie aanwezig zijn om de door zichzelf benoemde priester een helpende hand toe te reiken. Pure is dan ook een bewijs dat er met een laag budget veel mogelijk is. Het is dan ook een mooie toevoeging aan de Into The Dark-reeks waarvan voorlopig het einde nog niet in zicht is.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.