Guardians of the Galaxy

Interview Sean Gunn (Guardians of the Galaxy)

Dutch Comic Con - Winter Editie 2017

Acteur Sean Gunn begon iets meer dan 17 jaar geleden met acteren en hij heeft inmiddels in vele films en series gespeeld. Daaronder in de hilarische superhelden film Guardians of the Galaxy, maar ook in de serie Gilmore Girls. Afgelopen weekend was hij aanwezig tijdens de Winter Edition van Dutch Comic Con waar hij zijn fans kon ontmoeten. Sean: “Het is tot nu toe gezellig en de mensen zijn erg vriendelijk.” Het is niet de eerste keer dat Sean in Nederland is. Sean: “Ik was hier 25 jaar geleden, maar ik kan mij er weinig van herinneren. Dus ik heb het gevoel dat ik nu alles weer voor de eerste keer beleef.”

Gilmore Girls was Sean’s doorbraak als acteur. Sean: “Dat is waar. Ik acteer al mijn hele leven hoor en ik heb acteerlessen gevolgd in Chicago. In 1997 verhuisde ik naar Los Angeles waar ik begon met het spelen van kleine rolletjes.” Gilmore Girls werd uiteindelijk een groot succes. Sean: “In het begin deed ik slechts een aflevering, maar ik mocht steeds terugkomen. Pas na een poosje werd ik een regular zoals ze dat noemen. Maar ik had het helemaal niet in de gaten dat het een succes was.”

Na Gilmore Girls had Sean moeite om werk te vinden. Sean: “Absoluut! Ik speelde kleine rolletjes en ik heb meegewerkt aan H+ en October Road. Maar tussen Gilmore Girls en Guardians of the Galaxy was het erg rustig. Dat had ik ook niet verwacht. Maar elke acteur heeft met ups en downs te maken.” Maar toen kwam de mogelijkheid om in Guardians of the Galaxy te spelen. Sean: “Ja, als de rechterhand van Yondu. Mijn broer James – die de film heeft geschreven en geregisseerd – wilde een personage met een Zuids accent. Dus daar heb ik op geoefend. En we hebben veel geëxperimenteerd op de set. Soms was Kraglin wat ruiger en soms wat gekker. Uiteindelijk is Kraglin zo ontstaan. Een beetje goofy, maar ook een echte soldaat.”

Sean had dan ook veel vrijheid in het spelen van Kraglin. Sean: “Er is wel een script natuurlijk, maar ik mocht ook improviseren. In het eerste deel had het personage nauwelijks een verhaal.” Maar Sean keerde ook terug voor het tweede deel. Sean: “De tweede keer was er veel minder druk. Ik denk dat iedereen het zo ervaren heeft. De eerste film was een bijzonder project voor Marvel en niemand dacht dat ze Guardians of the Galaxy zouden maken. Want bijna niemand kon de personages zoals een pratende wasbeer en een grommende boom. Er was ook wel angst dat de eerste film zou floppen, maar het werd een groot succes!”

Kraglin is niet de enige rol die Sean in Guardians of the Galaxy heeft gespeeld, want op IMDb staat dat Sean ook de on-set Rocket heeft gespeeld. Sean: “Ik speel in beide films Rocket op de set. Ik heb de rol geleerd en ik ben er voor twee redenen. Ik assisteer de andere acteurs bij het filmen van de scène en ik zorg ervoor dat ze niet tegen een lege ruimte kijken en praten. Daarnaast heeft het visual effects team mijn gezicht en bewegingen gebruikt om Rocket te animeren. Het is een leuke, pittige job. Ik denk dat ik in de tweede film veel meer gewerkt heb dan de andere acteurs. En ik ga dat nu ook doen voor de aankomende Avengers film.”

Toch vraag ik Sean of hij niet bang is dat mensen de superhelden films een beetje zat worden, omdat er zoveel films worden uitgebracht. Sean: “Ik ben er niet bang voor en ik ga waar er werk is. Als je nu ziet hoe de mensen reageren op Thor: Ragnarok lijkt het er niet op dat ze het zat zijn. Stripboeken zijn er al tientallen jaren en die worden ook nog steeds gelezen! Zolang er genoeg variatie aanwezig is denk ik dat het publiek geïnteresseerd blijft.”

Dus Guardians of the Galaxy Vol. 3 komt er ook nog. Sean: “We gaan ongeveer over een jaartje beginnen. Ze zijn nu druk bezig met het plot. Ik weet er niks van hoor, maar als een fan ben ik erg nieuwsgierig naar wat ze gaan doen. En ik hoop natuurlijk dat ik weer mee mag doen.” En helpt Sean dan ook mee om het scenario te schrijven? Sean: “Ik heb in het verleden weleens geschreven, maar ik ben een acteur. En dat wil ik voorlopig blijven!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.