The Walking Dead - Seizoen 1

Interview Lennie James (The Walking Dead)

Dutch Comic ConAfgelopen weekend was Lennie James aanwezig op Dutch Comic Con en op dit moment heeft hij enorm veel succes met een hoofdrol in de populaire televisieserie The Walking Dead. Maar Lennie heeft in zijn carrière ook in een aantal films gespeeld. Was het voor hem moeilijk om de switch van film naar televisie te maken.

Lennie: “Er is eigenlijk geen verschil, want er wordt vaak gebruik gemaakt van dezelfde technieken. Met The Walking Dead schieten we ook op film. Het verschil in sets is er ook niet. Alleen toen ik laatst op de set van Blade Runner 2049 kwam had ik echt het gevoel dat ik op de set liep van een groot project. Een bioscoopfilm.”

Maar over zijn rol in Blade Runner kan en mag Lennie helaas niets zeggen. Lennie: “Ik mag echt niets vertellen. Bij het filmen van The Walking Dead doen we ons uiterste best om alles geheim te houden. Want er zijn genoeg websites die alleen maar bestaan, omdat ze veel spoilen. Maar de werkwijze bij The Walking Dead valt in het niets bij de procedures van het Blade Runner project. Als voorbeeldje, ik kreeg pas op de dag de locatie door en met wie ik zou gaan samenwerken. Bij The Walking Dead krijg ik ’s ochtends de pagina’s, ik bestudeer ze en ik mag ze meenemen naar huis. Als ik er klaar mee ben mag ik ze weggooien, maar niet bij Blade Runner! Ze werden uitgeschreven en ingeschreven en het was niet toegestaan om de set te verlaten als je de pagina’s nog in je bezit had.”

In 2010 begon Lennie met een kleine rol in The Walking Dead. Ik vroeg aan hem of dat een teleurstelling was, omdat de serie een enorm succes werd. Of wist hij al dat zijn rol 5 jaar later groter zou worden? Lennie: “Het was helemaal geen teleurstelling! Ik was enorm tevreden geweest als het bij de eerste aflevering van het eerste seizoen van The Walking Dead was gebleven. Ik kon de rol ook niet accepteren als deze groter was geweest, want ik was al bezig met een ander project. Dus het was perfect! Er werd wel gesproken over een terugkeer als de serie door zou gaan, maar ik heb daar nooit op gerekend. Maar niemand wist ook dat The Walking Dead een enorm succes zou worden! Ze wisten wel dat ze genoeg materiaal hadden, maar ze wisten op dat moment nog geen eens dat er een tweede seizoen zou komen. Maar het was niet te voorspellen. De resultaten van de serie zijn ook ongeëvenaard en het heeft de business veranderd. Als iemand zegt dat hij of zij het wel wist dan liegen ze!”

En nu speel je één van de hoofdpersonages. Is dat business as usual? Lennie: “Het is grappig. Ik bleef in contact met de producenten en ze zeiden dat ze erover nadachten om Morgan terug te laten keren en of ik dan interesse had. Er was wel een verschil om terug te keren als een regular zoals we dat noemen. Daar is de wereld waar we de serie opnemen en daarnaast de fenomenale wereld waar zaken zoals deze Comic Con plaatsvinden. Ik kwam er nooit totdat ik terugkeerde als een regular. Ik ga er nu aan wennen, maar dat wil ik niet. Het is surrealistisch. Het heeft ergens ook helemaal niets met mij te maken en ik probeer dan ook om het niet te normaliseren.”

Ja, want hoe voelt dat nu om mensen verkleed als Morgan naar de Comic Con te zien komen? Lennie: “Zijn die er?!” terwijl hij snel een blik door het raam naar de beursvloer werpt. Lennie: “Dat is fantastisch! Ik hoop ze te zien. Ik streef er helemaal niet naar om dan te denken dat ik dat voor elkaar heb gekregen. Het heeft met de serie te maken en hoe de serie mensen vermaakt en inspireert. Het is leuk om te zien! Heel fijn!”

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.