Once Upon A Time

Interview Keegan Connor Tracy (Once Upon A Time)

Dutch Comic Con - Winter Editie 2017
Paul meets Keegan Connor Tracy

Actrice Keegan Connor Tracy heeft in haar carrière al veel gedaan voor zowel televisie als film. Keegan: “Ik wilde als klein meisje altijd al actrice worden, maar ik heb ook gestudeerd. Ik vond het belangrijk om iets achter de hand te hebben.” Dit weekend was de actrice uit de serie Once Upon A Time in de Jaarbeurs in Utrecht waar ze tijdens de Winter Edition van Dutch Comic Con de fans kon ontmoeten. Want de serie is internationaal een groot succes!

Keegan speelt regelmatig in series en films die thuishoren in het Science Fiction of fantasy genre. Keegan: “Het heeft vooral te maken met waar ik woon, want in Vancouver wordt er veel Science Fiction en fantasy gefilmd. En in deze werelden kom ik het beste tot mijn recht. Toch ligt mijn hart ook bij komedie. Ik had zeker in een sitcom gespeeld als ik in Los Angeles had gewoond. Dat vind ik leuk om te spelen, want ik speel vaak ook de grappige meid. Maar het is ook erg leuk om de schurk te spelen!” zegt ze lachend.

Keegan: “De schurk is iets gecompliceerder en ze hebben vaak een interessante achtergrond. Zoals Repelsteeltje in de serie. Hij is evil, maar het is interessant om te weten te komen waarom hij evil is. Het is leuk om te ontdekken of te creëren waarom een personage kwaadaardig is. Waar de pijn vandaan komt. Zoals bij Regina. Als zij alleen maar de boosaardige koningin zou zijn is ze minder interessant, maar door haar achtergrondverhaal is ze dat wel.”

Keegan speelt naast Once Upon a Time ook in The Magicians. En het lijkt mij lastig om het werk te combineren. Keegan: “Vorig jaar was het wel even lastig. In september had ik iedere dag wat te doen voor drie verschillende series. En er waren dagen dat ik niet wist wie ik de volgende dag zou spelen!” zegt ze lachend. Keegan: “Ik herinner mij nog dat ik terugkwam van de set van Descendants waarin ik de rol van Belle speel en dat ik naar de trailer van Emily liep, omdat er Belle op de deur stond! Oh, ik zit nu verkeerd dacht ik nog!”

Keegan: “Maar als een actrice werk je van scène naar scène. Op de avond voor het filmen leer ik mijn tekst en je beweegt automatisch tussen de verschillende werelden. Het komt ook niet vaak voor dat je drie verschillende karakters achter elkaar speelt.” Maar in Once Upon a Time is het soms wel switchen tussen verschillende personages. Keegan: “Iedereen speelt twee rollen. Een in de fantasy wereld en een in de echte wereld. Maar het is niet moeilijk hoor. Natuurlijk is het spelen van de blauwe fee in de fantasy wereld spannender en interessanter, maar het is makkelijk om tussen de personages te schakelen.”

De rol van de blauwe fee is haar op het lijf geschreven, maar ze heeft er wel drie keer auditie voor moeten doen. En het succes is enorm. Keegan: “We zijn bezig met het zevende seizoen en ik reis de hele wereld over. Het is goed te zien dat de serie indruk maakt en dat er veel fans zijn. Maar in het begin heb ik slechts een scène voor een groen doek gedaan en ik zag niemand en ik wist niet hoe groot het project was. Pas op het moment dat ik de pilot zag wist ik dat de omvang van de serie enorm is. Het was iets dat ik nog niet eerder had gezien.”

Toch is het wel anders om in een serie of in een film te spelen. Keegan: “Bij een serie doe je gemiddeld 11 pagina’s per dag en het gaat razendsnel. Bij een film doe ik maximaal 4 pagina’s per dag en het komt ook voor dat ik er dan dagen mee bezig ben. Dat is het grootste verschil. Ze hebben ook meer geld en tijd om een scène te filmen. Maar ik heb geen voorkeur hoor. Het is fijn om onderdeel te zijn van iets dat doorloopt, maar in het begin had ik wel de mogelijkheid om andere personages te spelen. Zoals Belle of een meid die zombies neerknalt. En daar heb ik ook van genoten.”

Keegan heeft niet veel met sprookjes hoewel ze een voorkeur heeft in het spelen van een aantal karakters. Keegan: “Ik vind de rol van Belle enorm interessant. Ik hou ervan dat ze eigenwijs en intelligent is. En dat ze Frans is! Maar ik zou het ook leuk vinden om de villain te spelen. Zoals Maleficent of Ursula! Of een rol in Wonder Woman. Dat is gaaf!” zegt ze lachend.

Als de actrice plaatsneemt voor het interview geeft ze wel aan dat ze moe is, want op dat moment is de Winter Edition van Dutch Comic Con bijna afgelopen. Toch heeft Keegan ervan genoten. Keegan: “Het is zo fijn om de fans te ontmoeten en ook om te zien dat het werk dat ik doe zoveel voor hen betekent. Soms krijg ik indrukwekkende verhalen te horen. Dat de show iemand heeft geholpen om door een moeilijke tijd te komen. Vandaag sprak ik een meisje en ze zei dat ik haar geholpen had om af te kicken. Ik ben dan ook enorm dankbaar dat ik dit als actrice mag ervaren.”

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.