Jerome Flynn

Interview Jerome Flynn (Game of Thrones) tijdens Dutch Comic Con Winter Edition 2018

Paul meets Jerome Flynn

Dit weekend is de Winter Edition van de Dutch Comic Con in de Jaarbeurs in Utrecht. Het pop culture evenement dat ieder jaar plaatsvindt is een groot succes. Duizenden fans trokken naar hal 3 van het evenementencomplex voor een handtekening of foto van hun favoriete acteur of comic book artiest, deelname aan de toernooien of wedstrijden die werden georganiseerd of voor een gezellige ontmoeting met vrienden en bekenden. Op vrijdag was er al geen ticket meer te krijgen, wat betekent dat Dutch Comic Con niet alleen een groot succes is, maar ook aan populariteit wint.

Voor mij was het hoogtepunt mijn ontmoeting met Game of Thrones-acteur Jerome Flynn die sinds 2011 de rol van Bronn speelt. Het is voor het eerst dat de in Wales wonende acteur een Con bijwoont in Nederland. Jerome: “Ik heb nog niet eerder een Comic Con in Nederland gedaan, maar ik ken wat mensen in Amsterdam. Het is fijn om terug te keren, want ik ben al een poosje niet in Nederland geweest.”

Voordat Game of Thrones een groot succes werd heeft Jerome vooral in de jaren ’80 en ’90 veel voor de televisie gedaan. Maar waarom duurde het dan zo lang totdat hij terugkeerde in de filmwereld? Jerome: “Ik ben opgegroeid in een familie van artiesten en een deel van mij is gek op filmen en acteren. Maar ik heb er ook een hekel aan. Ik keerde terug naar Wales waar ik samen met vrienden een leuke business heb opgestart en een oude boerderij kocht en er kwam niets interessants op mijn pad. Ik had ook al genoeg geld verdient met het zingen in de jaren ’90.”

Dat zingen is toch wel bijzonder, want hoe is dat zo ontstaan? Jerome: “Ik had een rol in Soldier, Soldier en we hadden 17 miljoen kijkers. Ik deed samen met mijn medespeler een liedje en Simon Cowell wist dat het een hit kon worden en zo ontstond een beetje mijn zangcarrière die een paar jaar duurde.” Wil Jerome dan niet verder met zingen? Jerome: “Ik ben een acteur, maar als ik mijn eigen liedjes kan schrijven en mijn eigen muziek kan maken, dan graag! Mijn broertje Johnny doet het bijvoorbeeld erg goed en is succesvol, maar ik forceer niets. Ik ben gelukkig en het was leuk voor een aantal jaren.”

Game of Thrones was min of meer de comeback van Jerome in de filmwereld, maar hoe kreeg hij eigenlijk de rol van Bronn? Jerome: “Ik kreeg een belletje van mijn agent en hij vertelde dat ik auditie kon doen in Londen. Ik moest er dat weekend toch zijn, maar eigenlijk had ik er helemaal geen zin in. Ik haat auditeren. Maar ik ging er heen, schoot een scène op tape en toen was het gedaan.” Vindt Jerome het dan niet jammer dat de makers met Game of Thrones zijn gestopt. Zeker nu hij in de laatste delen steeds meer schermtijd kreeg. Jerome: “Objectief gekeken hebben de schrijvers het goed gedaan, want anders gaan ze maar door en vallen ze in herhaling. Ergens is het fijn om jaarlijks terug te keren en een goedbetaalde baan te hebben en ook mee te spelen in één van de beste shows in de wereld. Het was ook geweldig om te doen!”

Voor Jerome was het ook een verrassing dat Game of Thrones een succes werd. Jerome: “Ik had echt geen idee. Ik dacht eerder dat het zou floppen en ik was ook nerveus en bezorgd. Ik had het script ook nog niet gelezen en het is toch een lastig genre. Maar ik kreeg ook al snel in de gaten dat het kwalitatief goed is.” Jerome heeft dan ook veel lol in het spelen van Bronn. Jerome: “Ik kreeg best veel vrijheid in hoe ik Bronn naar het beeld bracht en ze vonden dat prima. Het is een fijn karakter om te spelen en ik kan toch een andere kant van mezelf laten zien. Een kant die ik in dit leven niet kan laten zien. Maar hij is wel eerlijk. Ondanks dat hij een beetje egoïstisch is.”

Jerome heeft ook een rol gespeeld in de aflevering Shut Up And Dance in de serie Black Mirror. Een heftige aflevering. Was het voor Jerome niet lastig om deze rol te spelen? Jerome: “Ik vond het script fantastisch en het is duister, maar ook grappig. De aflevering had een goede boodschap met een waarschuwing voor het gebruik van social media, maar ook hoe oordelend mensen kunnen zijn tegenover mensen die in zo’n situatie terechtkomen. Daarom was het ook goed om dit te doen, want het zet mensen wel aan het denken.”

Jerome zou dan ook graag terugkeren in Black Mirror. Jerome: “Zonder twijfel! Er is niets beters op de televisie en ik zou zeker geïnteresseerd zijn.” We weten nog niet wat er met Bronn gebeurt, omdat het laatste seizoen van Game of Thrones nog niet uitgezonden is. Maar als er ooit nog een film komt en Bronn mag een onderdeel van het verhaal zijn, zien we Jerome dan terug? Jerome: “Als die film er komt en ik krijg die kans, dan pak ik die ook aan. Direct!”

Na het prettige gesprek is het voor Jerome tijd om terug te keren naar de fans die allemaal in de rij staan. Het wordt nog een drukke dag voor de acteur die ook nog op zondag aanwezig is om zijn fans te ontmoeten, met hen op de foto te gaan en om handtekeningen te zetten.

Met dank aan Triangle PR voor toegang tot het evenement en het organiseren van het interview.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.