Captain America: Civil War

Interview James Young (Captain America: Civil War)

Captain America: Civil WarOp een dag wordt hij wakker en krijgt hij een belletje van de studio met de vraag of hij wilt meewerken aan Captain America: Civil War. Hoe ga je daar dan mee om en hoe bereid je jezelf voor op een project van dit formaat. Fight coordinator en stuntdouble James Young kan het zich nog heel goed herinneren. James: “Ja, het was een droom en zo voelt het nog steeds. Het is een geweldige achtbaanrit en als groot liefhebber van comics zakte ik door mijn knieën toen ik te horen kreeg dat ik hieraan mee mocht werken.”

Maar wat maakt het dan zo leuk om mee te werken aan de films uit het Marvel Cinematic Universe. James: “Als jongetje keek ik al naar films en ik had mijn idolen. Als ik naar Jackie Chan keek wilde ik ook Jackie Chan zijn! En nu mag ik meewerken aan het tot leven brengen van fantastische personages zoals Iron Man, Captain America en The Winter Soldier. Ik vind het bijzonder om het verhaal tot leven te brengen en een prachtige wereld te creëren. De energie en de sfeer op de set waren ook fantastisch!”

Dat is leuk James, maar er waren vast en zeker ook een paar uitdagingen. James: “Ja, zeker! De grootste uitdaging was toch wel om alle personages in Captain America: Civil War tot hun recht te laten komen en om iedereen zijn of haar moment te geven. Iron Man, Cap, maar ook nieuwkomers zoals Ant-Man.”

En je mocht denk ik ook wel het pak van Iron Man aantrekken, toch? Want je bent onder andere de stuntdubbel van Robert Downey Jr. James: “Ja, we hadden een werkend pak van Iron Man op de set, maar ook delen daarvan. Man, wat is dat ding zwaar! De scènes zijn dan ook een mix van motion capture en CGI animaties.”

Maar hoe werk dat verder dan? Bestudeer je hoe de personages lopen en reageren om die rollen als stuntdubbel te kunnen spelen? James: “Absoluut. Iron Man heeft natuurlijk een filmgeschiedenis van 10 jaar en we hebben veel materiaal bestudeerd. Ik zat samen met Sebastian Stan (The Winter Soldier) ook de beelden te bestuderen om te kijken hoe zij reageren en bewegen in een gevecht.”

Dus jij geeft Robert Downey Jr. en Sebastian Stan ook advies als zij een stunt zelf willen doen? James: “Ja, dat klopt! We hebben natuurlijk meerdere stuntmannen op de set, maar we geven inderdaad advies over hoe zij het beste kunnen bewegen en kunnen reageren. Er is in ieder geval veel overleg. Vooral Sebastian deed veel stunts zelf en hij heeft dan ook een fenomenale fysieke performance geleverd!”

En je hebt natuurlijk ook wel je favoriete scène? James: “Ja, dan ga ik toch wel voor de scène op het vliegveld dat een 20 minuten durend spektakel is. We hebben in totaal 8 reels geschoten en reel 6 bevat alleen maar beelden van deze scène. Ieder personage heeft in deze scène zijn moment en het was erg leuk om te filmen. Maar ook de finale waarin Captain, Bucky en Iron Man in gevecht raken behoort tot mijn favorieten.”

En de volgende stap in jouw carrière? James: “Ik wil graag nog een keer vechten met Tom Cruise, want dat is een geweldige actieheld. Ja, en Star Wars natuurlijk! Of met HBO werken aan een actieserie. Dat lijkt mij wel wat.”

Captain America: Civil War is vanaf 5 oktober verkrijgbaar op DVD, Blu-ray Disc en 3D Blu-ray Disc.

Captain America: Civil War trailer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.