Captain America: Civil War

Interview Dan DeLeeuw (Captain America: Civil War)

Captain America: Civil WarCaptain America: Civil War is niet de eerste film in het Marvel Cinematic Universe en ik kan mij goed voorstellen dat het voor de makers ook iedere keer een uitdaging is om weer met iets nieuws op de proppen te komen. Ik vroeg aan Visual Effects supervisor Dan DeLeeuw hoe hij zichzelf daarop voorbereid. Dan: “Het was voor mij een logische stap om mee te werken aan Captain America: Civil War. We waren net klaar met The Winter Soldier toen we te horen kregen dat we aan een nieuwe Captain America film mochten werken. Samen met dezelfde regisseur. Maar we waren zeer verrast over de omvang van deze film! We begonnen dan ook direct met het plannen en het ontwerpen van de scènes.”

Ja, het is niet zomaar een vervolg, maar meer een vervolg op Avengers: Age of Ultron. Of zie jij dat anders? Dan: “De films raken steeds meer in elkaar verweven en de personages zien we vaker terug in verschillende films. Dus we moesten ook een tandje bijschakelen om flink uit te pakken met Captain America: Civil War. Vooral vanwege het feit dat er zoveel personages in zitten. We hadden dan ook veel meer scènes geschoten dan dat er tijdens Avengers: Age of Ultron is gedaan.”

Was dat een uitdaging? Dan: “Absoluut! Vooral het filmen van de scène op het vliegveld. We begonnen in augustus en we waren bijna een jaar later in juli pas klaar. We hebben heel veel onderzoek gedaan, want het actuele filmen vond plaats op een betonnen vlakte met groene schermen erom heen. De vliegtuigen, het vliegveld en de voertuigen is allemaal CGI. Dus we moesten ook een goed beeld hebben van hoe de omgeving er in het echt uit zou zien.”

En het lijkt mij ook wel een uitdaging om alles zo realistisch mogelijk in beeld te brengen. Dan: “Dat is waar, want we werken met veel computernimaties. Ik werk ook het liefst samen met de verschillende teams om de juiste stappen te zetten. Zo hebben we een week lang bij het vliegveld gefilmd om alle details van de omgeving, voertuigen en vliegtuigen vast te kunnen leggen.”

En was dat ook je favoriete scène uit de film? Dan: “Natuurlijk, maar ik ben ook wel een fan van de finale wat een toch wel intiem gevecht is tussen Cap en Iron Man. We moesten ook goed nadenken over hoe fel we de lichtjes op het pak van Iron Man lieten branden, want de focus moest volledig liggen op het gezicht van Tony als hij ontdekt dat Bucky zijn ouders heeft vermoord. Die scène is zo emotioneel geladen, maar tegelijkertijd ook spectaculair. Het was een uitdaging, maar wel ontzettend leuk om te doen!”

En heb je nog dromen, want werken aan een Marvel film is toch wel een beetje de max lijkt mij. Dan: “Ik ga aan de slag met Infinity War! Dat is echt geweldig en die vliegveldscène uit Captain America: Civil War is in vergelijking kinderspel! Maar ik kijk ook uit naar de twee Avengers films die na Infinity War gaan volgen.”

Captain America: Civil War is vanaf 5 oktober verkrijgbaar op DVD, Blu-ray Disc en 3D Blu-ray Disc.

Captain America: Civil War trailer

2 reacties

  1. Ik wilde dit gaan typen: “Gaaf dat een Nederlander hier zijn bijdrage aan levert. Daar mogen we best trots op zijn :-)” Totdat ik er achter kwam dat het helemaal geen Nederlander is, toch? maar toch nog steeds gaaf, aangezien de special effect tegenwoordig echt zo goed zijn!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.