Hunting Hitler

Hunting Hitler Vanaf 7 november iedere zaterdagavond om 22:00 uur op HISTORY

Hunting HitlerHeeft Hitler aan het einde van WOII echt zelfmoord gepleegd of is er een ander scenario mogelijk? Dat onderzoekt tv-zender HISTORY in de exclusieve acht-delige serie Hunting Hitler, waar we een hooggetraind team volgen op zoek naar Adolf Hitler. In 2014 gaf de FBI honderden vertrouwelijke documenten vrij, waarin aangetoond wordt dat Hitler mogelijk geen zelfmoord heeft gepleegd, maar na de val van Duitsland naar Zuid-Amerika is gevlucht. Gewapend met de meest vooruitstrevende technologie en deze nieuwe FBI dossiers benaderen ze deze case als een moderne cold-case zaak. We volgen de onderzoekers naar de Argentijnse jungle waar ze op zoek gaan naar een mysterieus Nazi hol en op duiktocht naar bewijs van een vermiste onderzeeër, die Hitler mogelijk naar Zuid-Amerika heeft vervoerd. Het team richt zich op beproefde methoden die gebruikt worden bij een frauduleuze doodsoorzaak. Gewapend met nieuwe aanwijzingen heropent het team ‘s werelds meest beroemde cold case.

Afleveringen

Aflevering 1 – Zaterdag 7 november 2015 om 22.00 uur
Met 700 pagina’s van de recent openbaar gemaakte FBI documenten op zak beginnen de CIA veteraan Bob Baer en onderzoeker naar oorlogsmisdaden, Dr. John Cencich, een wereldwijd onderzoek naar wat is gebeurd met Adolf Hitler aan het einde van WOII. Allereerst onderzoeken ze een klein dorpje in Argentinië met mysterieuze Nazi banden, waar volgens een FBI rapport Hitler na zijn vermeende dood drie en een halve maand zou zijn verbleven.

Aflevering 2 – Zaterdag 14 november 2015 om 22.00 uur
Tim Kennedy, US Army Special Forces, voegt zich bij archeologen Philip Kiernan en Daniel Schavelzon in een onderzoek naar een mysterieus Nazi complex diep in de jungle van Argentinië. De plek bestaat uit drie gebouwen en levert een schat aan Nazi artefacten op, alsmede bewijs van een gebouw met ongelooflijke weelde. Lenny DePaul, voormalig US Marshall, begint een onderzoek in Berlijn om vast te stellen of Hitler zijn dood in scène gezet zou kunnen hebben.

Aflevering 3 – Zaterdag 21 november 2015 om 22.00 uur
Bob Baer en Dr. John Cencich breiden hun onderzoek uit hoe Adolf Hitler Berlijn had kunnen verlaten, terwijl het belegerd werd. Een van ´s werelds meest vooraanstaande onderzoekers naar ´death claims´ Steven Rambam en Nazi profiler en historicus Gerrard Williams gaan samen met Tim Kennedy een plek onderzoeken die volgens de FBI door Hitler werd gebruikt om in Argentinië van boord te gaan van een onderzeeër. Lenny DePaul ontrafelt een ontsnappingsroute van Hitler’s bunker in Berlijn naar het nabij gelegen Tempelhof vliegveld, waar meerdere Nazi vliegtuigen in de duisternis opstegen.

Aflevering 4 – Zaterdag 28 november 2015 om 22.00 uur
Bob Baer en Dr. John Cencich vervolgen hun onderzoek naar de dood van Adolf Hitler en sturen teams naar drie landen: Duitsland, Spanje en Argentinië. Lenny DePaul en Sascha Keil vinden een nooit eerder blootgelegde tunnel die van Hitler’s bunker direct leidt naar Tempelhof vliegveld, waar Hitler’s privévliegtuig hem opwachtte. Tim Kennedy voegt zich bij een elite team van zee archeologen in een zoektocht naar een mogelijk Duitse onderzeeër voor de kust van Argentinië. Lenny gaat samen met Gerrard Williams onderzoeken of Hitler mogelijk in Spanje is aangekomen, waar hij met hulp van de Spaanse dictator Francisco Franco kon onderduiken.

Aflevering 5 – Zaterdag 5 december 2015 om 22.00 uur
Bob Baer en Dr. John Cencich sturen Lenny DePaul en Gerrard Williams naar Spanje, waar ze een afgelegen klooster onderzoeken, een mogelijke schuilplaats voor Nazi´s en vinden hier een ooggetuige die een levende Hitler binnen deze muren plaatst. Verder onderzoek leidt het team naar een mysterieus Duits vliegtuig dat is geland en nabij gelegen Nazi communicatiemiddelen die diep in Spanje gevonden werden. Tim Kennedy bereidt zich voor op een duik naar een mogelijk gezonken Duitse onderzeeër voor de kust van Argentinië. Het team reist uiteindelijk naar de Canarische eilanden waar ze een mogelijke Enigma machine ontdekken en tunnels die gebruikt werden om Duitse onderzeeërs te voorzien van torpedo´s.

Aflevering 6 – Zaterdag 12 december 2015 om 22.00 uur
De klopjacht naar Adolf Hitler brengt Lenny DePaul en Gerrard Williams diep in de Canarische Eilanden, naar geheime tunnels en een enorme Duitse compound waar mogelijk wapens en een medische faciliteit werden verscheept en van waaruit Hitler mogelijk naar Zuid-Amerika is gereisd. Naarmate het onderzoek vordert in Argentinië en infiltreert Tim Kennedy in een Duits dorp, waarvan bekend was dat er zich na de oorlog Nazi´s schuil hielden. Wanneer Gerrard een mysterieus, geïsoleerd landhuis ontdekt waar Hitler mogelijk verbleef, bedenkt het team een ´stealth recon´ missie.

Aflevering 7 – Zaterdag 19 december 2015 om 22.00 uur
Bob Baer en Dr. John Cencich volgen de vrijgegeven FBI dossiers en onthullen Hitler’s potentiële volgende stappen in Argentinië, waar een vertrouweling die dicht bij de Fuhrer stond een mysterieus hotel runde. Het team onderzoekt het nu ter ziele gegane resort en ontdekt een ooggetuige die Hitler op de locatie plaatst en het team ontdekt mysterieuze geheime doorgangen. Tim Kennedy en Gerrard Williams reizen naar een klein kustplaatsje in Brazilië, waar de FBI dossiers melden dat Hitler en Eva Braun hier een exclusieve balletvoorstelling bijwoonden, nabij een mysterieuze high-tech communicatietoren.

Aflevering 8 – Zaterdag 19 december 2015 om 23.00 uur
Nadat ze hebben ontdekt dat Hitler pogingen deed om weer aan de macht te komen via rijke sympathisanten in Argentinië en Brazilië staan Bob Baer en Dr. John Cencich in Zuid-Amerika voor de grootste aanwijzing tot op heden. Een FBI verslag plaatst Hitler in Colombia, nadat hij uit een vliegtuig stapte. Bob en John ontdekken het moeras waarvan ze geloven dat het vliegtuig hier verborgen werd gehouden en ze krijgen toegang tot een state-of–the-art side-scan sonar, waarmee ze mogelijk de locatie van het Nazi vliegtuig kunnen achterhalen die Hitler tot korter dan 3.200 km van de Verenigde Staten bracht.

20 reacties

 1. Zo als ik doe, om de 2 dagen de programmering van History even doorbladeren. Afgelopen vrijdag morgen gedaan en zaterdagmorgen zat ik te kijken.

 2. De serie brengt ons heel dicht bij Adolf Hitler en ieder mogelijk lijntje trekken ze na en er blijkt nog verrassend veel te vinden te zijn, deels ook toevalstreffers maar ook niet kloppende zaken zoals een valse foto van Hitler in 1961 en nog steeds angst om iets te vertellen voor de camera na 70 jaar speelt een rol. Ik geloof niet dat een vervolg op de 2 seizoenen ons onomstotelijk de waarheid over Hitler gaat verklappen maar wat ik wel geloof is dat met of zonder Hitler er een Vierde Rijk in the making was om de VS aan te vallen. Door het uitschakelen van de stroomvoorziening van het mysterieuze eiland waar Dr. Richter bezig was hebben ze dit kunnen voorkomen eind jaren 50 en viel het doek voor de Nazis in Zuid Amerika.

 3. Ik heb zo.n Android tvkastje en heb daar de serie op het programma kodi gevonden en er staat ook al seizoen twee op. Na het kijken van deze serie ben ik er echt van overtuigd dat Hitler geen zelfmoord gepleegd had,maar ontsnapt is naar Zuid Amerika via Denemarken,en Spanje,hij genoot bescherming van oa het Vaticaan en franko in Spanje . Ik kan deze serie echt aanraden,zo goed gemaakt.

 4. kan je deze serie ergens online kijken, kijk nu via Kodi, maar daar hapert hij heel erg, er bestaat ook helaas geen uitzending gemist van history, help???

  1. Wesley, de uitzending van zaterdagavond wordt als het goed is doordeweeks herhaald. Ik heb de afgelopen 3 uitzendingen opgenomen.

  1. Hi Anita. Daar is helaas nog geen informatie over, maar er bestaat zeker een kans dat deze ooit op DVD verschijnt. In Nederland is filmdistributeur eOne Entertainment verantwoordelijk voor de DVD en BD releases van History specials en series, dus wie weet. Echter verwacht ik deze pas rond maart/april indien er plannen zijn om deze serie op DVD/BD uit te brengen.

 5. Wil graag de serie van Hunting Hitler volgen.
  Helaas kloppen de uitzendingen niet met die van de televisiegids ook niet bij de KPN gids.
  Elke zaterdag om 10.00 uur in de avond zou deze serie uitgezonden worden, zo ook vanavond zaterdag 14 november, helaas niets gevonden.
  Hoe kan ik hier achter komen.
  Hoor het graag en alvast heel hartelijk dank.
  Marianne

  1. kijk op dailymotion alle afleveringen van het 1 seizoen hunting Hitler ! Als je goed in engels bent kun je het wel volgen !

  2. Als je zo.n Android tvkastje hebt,kan je twee seizoenen kijken ,ben nu bij de voorlaatste aflevering van seizoen 2 bezig,ik ben er nu van overtuigd dat Hitler echt naar Zuid Amerika is gevlucht en niet zelf moord heeft gepleegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.