Holiday

Holiday (2018) recensie

HolidayDe misdaadfilm Holiday is het resultaat van een internationale samenwerking tussen verschillende landen en studio’s. Met een bijdrage van het Nederlands Filmfonds en een belangrijke bijrol voor Thijs Römer heeft Holiday dan ook een Nederlands tintje. Een leuk feitje natuurlijk hoewel het verhaal draait om Sascha (Victoria Carmen Sonne). Een jonge meid die vast zit in de onderwereld en driftig op zoek gaat naar een uitweg.

Sascha (Victoria Carmen Sonne) is een jonge blondine die voor haar vriend Michael (Lai Yde) een klusje doet. Het is haar kennismaking met de duistere kant van haar relatie met de crimineel die zijn jonge vriendin trakteert op een vakantie naar Turkije. Ondanks dat Michael een zorgzame vriend lijkt te zijn blijkt niets minder waar te zijn. Hij drogeert haar met regelmaat en hij dwingt zichzelf op als hij daar de behoefte aan heeft. Voor Sascha is het geen bevredigende en gezonde relatie en het is dan ook niet meer dan logisch dat ze gecharmeerd is van de Nederlandse schipper Tomas (Thijs Römer). Die zij bij toeval ontmoet en sindsdien regelmatig ontmoet. Maar het is een avontuur dat niet zonder risico is.

Holiday speelt zich af in het zonnige Turkije en de zomerse setting staat in contrast met het zwaarmoedige verhaal. Dat draait om de jonge Sascha. Een rol die voortreffelijk wordt gespeeld door Victoria Carmen Sonne. Het verhaal draait om haar relatie met crimineel Michael. Een crimineel die niet alleen de wet overtreed met zijn handel, maar zich ook veelvuldig schuldig maakt aan zowel verbaal als fysiek geweld. Sascha is een slachtoffer en ze probeert er het beste van te maken. Haar interesse in Tomas is dan ook tweeledig. Enerzijds is ze gecharmeerd van zijn interesse in haar terwijl er een seksuele spanning tussen de personages aanwezig is. Anderzijds is Tomas, die met zijn bootje in de haven van de badplaats ligt, haar mogelijke uitweg.

Ondanks dat regisseuse Isabella Eklöf veel aan de verbeelding van de kijker overlaat zijn er ook een aantal zeer expliciete fragmenten die de grimmige sfeer van Holiday extra kracht bijzet. Maar deze zijn niet in overvloed aanwezig en de focus op het verhaal blijft dan ook intact. Door het overtuigende acteerwerk van Victoria Carmen Sonne blijf je als kijker nieuwsgierig naar de afloop, maar het is jammer dat het acteerwerk van de ondersteunde castleden niet bijzonder te noemen is. Desalniettemin zorgen de indrukwekkende momenten, de beelden van het zonnige Turkije en een interessante plotwending voor veel kijkplezier. Na afloop hink ik dan ook op 2 gedachten. Ergens heb ik mij uitstekend vermaakt met het misdaaddrama, maar het gevoel dat er wellicht iets meer mogelijk was geweest overheerst toch een beetje.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.