Happy-Death-Day-2U_ps_1_jpg_sd-low_©-2019-Universal-Pictures

Happy Death Day 2U (2019) recensie

Happy-Death-Day-2U_ps_1_jpg_sd-low_©-2019-Universal-PicturesIn Happy Death Day zagen we hoe de zelfingenomen studente Tree (Jessica Rothe) werd achtervolgd door een bloeddorstige moordenaar en hoe zij telkens op dezelfde dag ontwaakte als hij erin slaagde om haar te vermoorden. Ze belandde in een zogenaamde tijdsloop en samen met haar vrienden Ryan (Phi Vu) en Carter (Israel Broussard) moest zij een manier zien te vinden om deze te doorbreken. In het door Christopher Landon geregisseerde vervolg Happy Death Day 2U doet Tree het nog eens dunnetjes over.

Samenvatting van het verhaal
Tree kan haar leven als onbezorgde studente weer oppakken nu ze de tijdsloop heeft doorbroken. Maar het plezier is van korte duur als ze haar ogen opent en het opnieuw maandag 18 november is. Zwaar gefrustreerd en gechoqueerd ontdekt ze dat ze opnieuw in een tijdsloop terecht is gekomen, maar ze komt ook al snel tot de ontdekking dat deze keer alles anders is. Carter heeft inmiddels een relatie met haar beste vriendin Danielle (Rachel Matthews), is haar kamergenoot Lori (Ruby Modine) niet de gevreesde moordenaar en blijkt haar overleden moeder nog in leven te zijn. Tree is niet alleen in een tijdsloop belandt, maar ook in een compleet andere dimensie!

Vergezocht
In het eerste deel werd gesuggereerd dat Tree’s slechte karma verantwoordelijk was voor de tijdsloop, maar in het vervolg blijkt dat het niets meer is dan een uit de hand gelopen experiment van haar klasgenoot Ryan. Tree weet dan ook wat haar te doen staat. Terwijl ze samen met haar schoolvrienden een manier bedenkt om de tijdsloop te stoppen en terug te keren naar haar eigen dimensie, moet ze tevens aan de bak om de losgeslagen moordenaar tot een halt toe te roepen om haar vrienden te redden. Het is een beetje vergezocht, maar het avontuur levert soms vermakelijke en komische momenten op. Hoewel de humor niet zo sterk is als in het eerste deel.

Slapjes
Ook in het vervolg blijft Landon keurig binnen de lijntjes met als resultaat dat expliciete en bloederige beelden van de moorden niet te zien zijn. Waar in het eerste deel nog de focus lag op Tree’s confrontaties met de babymasker dragende moordenaar, is zijn rol in het vervolg een stuk kleiner. De focus ligt deze keer meer op Tree’s haast onmogelijke missie om de tijdsloop te doorbreken en haar zware keuze tussen de dimensies waarin haar moeder nog leeft of waar ze samen is met haar vriendje Carter. Happy Death Day 2U, die sinds kort verkrijgbaar is op een kwalitatief uitstekende en met extra’s gevulde Blu-ray Disc, is dan ook slapjes te noemen.

Waardering: 2.5 uit 5.
Beoordeling
  • Film
2.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.