Halloween H20

Halloween H20 (1998) recensie

Halloween H20Naast A Nightmare on Elm Street, Hellraiser en Friday the 13th, is Halloween één van de meest populaire franchises in het horrorgenre. Hoewel in iedere franchise er wel delen zijn die de hoge verwachtingen niet hebben waargemaakt. Dat doet niet alleen filmmakers, maar ook studios soms wensen dat zij bepaalde delen nooit hadden gemaakt. Met de verjaardag van de originele Halloween uit 1978, besloot de studio om Halloween H20: 20 Years Later te maken. Een direct vervolg op Halloween II en de beoogde afsluiter van een succesvolle reeks.

Na haar laatste confrontatie met de moordlustige Michael Myers is Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) ondergedoken. Tegenwoordig gaat ze door het leven als Keri Tate en is ze de hoofddirectrice op een prestigieuze kostschool. Waar tevens haar inmiddels 17-jarige zoon John (Josh Hartnett) zijn lessen volgt. Ze leiden een rustig leven en van Michael Myers is er al jaren geen spoor te bekennen. Toch is Laurie ieder jaar met Halloween bang dat haar wraakzuchtige broer terugkeert. En dit jaar wordt haar angst werkelijkheid als Michael ten tonele verschijnt.

Halloween H20 verschijnt op het moment dat het horrorgenre weer op de weg terug is. Met het succes van Scream en Scream 2 bloeide het genre weer op en de verjaardag van de eerste film in een succesvolle reeks was een uitgelezen kans om nog maar eens een deel uit de grond te stampen. Halloween H20 betekent ook de terugkeer van Jamie Lee Curtis en ze speelt opnieuw de rol van Laurie Strode. Overigens weer zeer overtuigend, maar de ondersteunde cast met een piepjonge Josh Hartnett en de komische noot LL Cool J acteren helaas minder sterk.

Desalniettemin is Halloween H20 een vermakelijke film die door velen wordt gezien als de perfecte afsluiter van de reeks. Inmiddels weten we dat dit niet de laatste film is, want niet veel later verscheen het fel bekritiseerde Halloween: Resurrection en later verschenen de remake van Rob Zombie en de requel Halloween. Wat enorm grappig is om te zien is dat de makers Halloween H20 hebben gemaakt als een soort bedankje naar de fans. Met talrijke verwijzingen naar bekende horrorfilms en de voorgaande delen door bijvoorbeeld verschillende Michael Myers maskers te gebruiken. Iets waar de één zich aan stoort, maar ik vind het ook wel weer iets hebben. En met een korte speelduur en genoeg bloedvergieten, kijkt de film lekker weg.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.