Halloween 2

Halloween II (1981) recensie

Halloween 2Ongeveer 3 jaar na het succes van de slasher Halloween, regisseert Rich Rosenthal onder toeziend oog van bedenker John Carpenter Halloween II. Het vervolg op de horrorklassieker waarin seriemoordenaar Michael Myers opnieuw het keukenmes oppakt en onschuldige slachtoffers om zeep helpt. Met als hoofddoel om de aan hem ontsnapte Laurie Strode (Jamie Lee Curtis) te vermoorden.

Halloween II gaat verder waar het eerste deel eindigt. De buurt is in shock als er tijdens Halloween verminkte lichamen worden gevonden en Laurie Strode en haar vrienden zijn belaagd door een gemaskerde seriemoordenaar. Terwijl de tiener naar het ziekenhuis wordt gebracht, slaan sheriff Brackett (Charles Cyphers) en psychiater Loomis (Donald Pleasence) de handen ineen om Michael Myers tot een halt toe te roepen. Maar de voormalige patiënt van de psychiater is sluw en meedogenloos. En laat opnieuw een spoor van lijken achter.

Halloween II is in grote lijnen een herhaling van de eerste film. Hoewel, deze perfect aansluit op de gebeurtenissen in het eerste deel en meer inzicht geeft in hoe het verhaal zich verder ontwikkelt. De originele cast keert terug met als uitzondering Nick Castle. Die niet terugkeert als Michael Myers en de rol overdraagt aan Dick Warlock. Die qua formaat en body toch iets minder imponerend is dan zijn voorganger. Gelukkig is dat slechts in een aantal fragmenten goed zichtbaar en het doet verder geen afbreuk aan de spanning.

De film van Rosenthal is dan ook een solide vervolg waarin de slachtpartijen van het iconische horrorfiguur vrolijk doorgaan. Bloederige momenten worden niet geschuwd terwijl er continu spanning aanwezig is. Dat maakt Halloween II een waardig vervolg. Ondanks dat het merendeels een herhaling van zetten is en er weinig vernieuwing te bespeuren is. Daar is ook niets mis mee zolang de formule werkt. En die werkt dan ook in deze authentieke 80’s horror classic.

  • Film
3
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.