Guardians of the Galaxy Vol. 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2 (2017) recensie

Guardians of the Galaxy Vol. 2In 2014 werd iedereen weggeblazen door de spectaculaire en humoristische actiefilm Guardians of the Galaxy waarin de lowlives Starlord (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Drax (Dave Bautista) en het gedigitaliseerde duo Rocket (Bradley Cooper) en Groot (Vin Diesel) de handen ineen slaan om de gevaarlijke schurk Ronan tot een halt toe te roepen. Ruim 3 jaar later keert het inmiddels tot beschermers van het heelal benoemde team terug voor een nieuw avontuur dat in tegenstelling tot het eerste deel nog meer humor en spektakel bevat.

Dat gaat wel een beetje ten koste van het verhaal dat vaak van links naar rechts zwabbert. Het vader-zoon verhaal en de eeuwige strijd tussen de zusjes Gamora en Nebula (Karen Gillan), verschillende tegenstanders en uiteenlopende locaties zorgen voor een chaotisch geheel waar soms geen touw aan vast te knopen is. De CGI-animaties zijn opnieuw verbluffend te noemen en de kijker wordt getrakteerd op bombastische actiescènes en hilarische fragmenten waarin vooral het duo Rocket en Baby Groot voor de glimlach op het gezicht zorgen. Guardians of the Galaxy Vol. 2 evenaart daardoor zijn voorganger met gemak.

Toch voelt de door James Gun geregisseerde film aan als een tussenfilm die ter voorbereiding dient op Guardians of the Galaxy Vol. 3 en Avengers: Infinity War. Vermakelijk desalniettemin, maar foutloos mag het spektakelstuk niet genoemd worden. Laten we dan ook hopen op iets meer structuur in het volgende deel, want dan kan de score net iets hoger uitpakken. Guardians of the Galaxy Vol. 2 is vanaf heden digitaal, op DVD en op een kwalitatief uitstekende Blu-ray Disc die naast een goede beeld- en geluidskwaliteit ook enorm veel interessant bonusmateriaal bevat.

Waardering: 4 uit 5.

2 reacties

  1. Veel mensen vonden de film maar zozo in vergelijk met deel één. Maar ik heb me er ontzettend mee vermaakt, en dat lijkt me het doel, Deze film staat zeker garant voor een leuk filmavondje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.