Greenland

Greenland (2020) recensie

GreenlandHet is moeilijk voor te stellen hoe het voelt wanneer de alarmbellen beginnen te rinkelen en de lichtsirene door de wijk galmt als er een aanstaande dreiging is. In de rampenfilm Greenland wordt het voor de personages werkelijkheid als een reusachtige komeet de Aarde dreigt te gaan raken. Slechts een selectief gezelschap ontvangt een SMS-bericht van de overheid. Met instructies om naar een geheime schuilkelder af te reizen om het naderende einde van de wereld te kunnen overleven.

Samenvatting van het verhaal – De wereldbevolking is in de ban van de naderende komeet Clarke. Een bijzonder fenomeen dat volgens de berekeningen langs de Aarde komt. Maar als blijkt dat Clarke de planeet gaat raken, is de paniek groots. Slechts aan handjevol geselecteerden krijgen een SMS-bericht met instructies om naar de dichtstbijzijnde schuilkelder van de overheid af te reizen. Daaronder John (Gerard Butler), zijn vrouw Allison (Morena Baccarin) en hun zoontje Nathan (Roger Dale Floyd). Die een dappere reis ondernemen om de schuilkelder op tijd te bereiken.

Recensie – Dat een komeet een einde aan de wereld maakt, is al vaker aan de orde geweest in films. Waarbij Armageddon met Bruce Willis en Deep Impact met Morgan Freeman toch wel de bekendste titels zijn. Maar in tegenstelling tot een haast onmogelijke missie om de komeet tot een halt toe te roepen, probeert men in Greenland de natuurramp te overleven. Door mensen te selecteren voor een felbegeerde plaats in een ondergrondse schuilkelder. Dat maakt Greenland een stuk interessanter. Ook als blijkt dat John en zijn gezin op reis naar de schuilkelder voor pittige uitdagingen komen te staan.

Eens meer wordt duidelijk hoe egoïstisch de mens eigenlijk is. Iedereen wil profiteren van de goedheid van John en zijn vrouw en ze worden dan ook meermaals onder druk gezet om hun plaatsen in de schuilkelder af te staan. Dat gaat gepaard met spannende en gewelddadige momenten terwijl het lot bepaald dat de gezinsleden worden gescheiden. In het spannende vervolg zien we hoe de personages er alles aan doen om de schuilkelder op tijd te bereiken. Door de obstakels te overwinnen en elkaar hopelijk terug te vinden. Dat maakt Greenland niet alleen interessant, maar ook een spannende thriller. Die je beslist op het puntje van je stoel houdt.

Beoordeling
  • Film
3.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.