Godzilla vs. Kong - © Warner Bros. Pictures - © Legendary Pictures

Godzilla vs. Kong (2021) recensie

Godzilla vs. Kong - © Warner Bros. Pictures - © Legendary PicturesDe spektakelfilm en de potentiële kaskraker Godzilla vs. Kong is één van de films die hinder ondervinden van de COVID-19 epidemie. Met een vertraging van ongeveer een jaar werd de nieuwste film in het MonsterVerse uitgebracht in de Amerikaanse bioscopen en op de online dienst HBO Max. Via een omweg kan je in Nederland ook naar HBO Max kijken, maar je zult even kunnen Googelen hoe je dat precies doet. In ieder geval heb ik het aan de praat gekregen en kunnen genieten van de titanenstrijd tussen Godzilla en Kong. Die volgens de planning pas vanaf eind april in de Nederlandse bioscopen draait.

Samenvatting van het verhaal –  Na zijn heroïsche optreden wordt Godzilla opnieuw als een bedreiging gezien als hij de faciliteiten van de organisatie APEX aanvalt. Monarch probeert uit te zoeken wat de reden is dat Godzilla zich opnieuw tegen de mensheid keert terwijl wetenschappers Nathan (Alexander Skarsgård) en Ilene (Rebecca Hall) een risicovolle missie ondernemen om voor de op Skull Island gevangen Kong een nieuw onderkomen te vinden. Maar het lot van de wereld staat op het spel als de paden van Kong en Godzilla kruizen. Want de titanen zijn niet van plan om voor elkaar te buigen.

Recensie – Na de spectaculaire films Godzilla, Kong: Skull Island en Godzilla: King of Monsters, nemen de titanen het nu tegen elkaar op in de monsterfilm Godzilla vs. Kong. De grote vraag is natuurlijk welke titan als winnaar uit de bus komt als de monsters het eenmaal tegen elkaar opnemen. In ieder geval schromen zij het niet om wereldsteden, zoals Hong Kong volledig in de as te leggen. Met behulp van fantastische visuele effecten en overtuigende CGI-animaties zijn de meerdere confrontaties tussen Godzilla en Kong op het scherm getoverd en het is een geweldig spektakel om van te smullen.

Desalniettemin is het verhaal echt flinterdun te noemen en hoofdrolspelers, zoals Alexander Skarsgård, Rebecca Hall, Millie Bobby Brown en Kyle Chandler krijgen nauwelijks een kans om zich te laten gelden. Goed uitgewerkte dialogen en een emotionele lading hoef je dan ook niet te verwachten, want anders kom je van koude kermis thuis. Godzilla vs. Kong is een spektakelfilm pur sang en het gaat dan ook om de heftige confrontaties tussen de monsters. Het is een titanenstrijd die is losgebarsten en gedurende twee uur voor het kijkplezier zorgt. Op dat vlak stelt Godzilla vs. Kong dan ook zeker niet teleur.

Beoordeling
  • Film
3.5
Verzenden
User Review
0 (0 votes)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.