Gastblog

Gastblog Sersi: “If it ain’t last minute….”

GastblogLenzen, check. Pruik, check. Make-up, check. In mijn hoofd loop ik de lijst voor de 88ste keer nog eens na. En krijg daarbij de kriebels, want het is potdomme weer bijna zover: Dutch Comic Con!!! Meteen slaat de stress ook toe, want er moet nog zovééééél gebeuren aan mijn cosplay. De jurk is nog niet klaar, schoenen zijn nog niet binnen en moet ik die haarband nu achterwege laten of toch ook maar in elkaar flansen? “If it ain’t last minute, it ain’t cosplay, honey”, mompel ik tegen mezelf. Echt geruststellend is het niet, maar blijkt wel een waarheid als een koe.

Overal om mij heen hoor ik namelijk de bekende slaken om hulp: “Waar vind ik dit? Hoe doe je dat?” Dat is stiekem ook het mooie aan cosplay: in wat voor paniek je ook verkeert, vrees niet. We slaan ons er samen wel doorheen. Collega-mafkezen staan je via social media bij, terwijl je met klamme handjes jouw prop een nieuwe spraypaint geeft of je latex-prothese uit zijn cast peutert. Héél voorzichtig, want geld voor een nieuwe poging is er niet meer.

Dat is tegelijkertijd het nadeel van deze hobby. Leuk hoor creatief in de weer zijn, maar damned… het blijft ontzettend pijnlijk om vlak voor een con mijn banksaldo te zien. Black Monday op Wallstreet was er niks bij. Bij het bestellen van een noodzakelijke nieuwe tube textiellijm, zie ik mijn bankrekening weer een paar euro zakken. En zo zal dat de komende dagen nog wel even doorgaan. Vijf euro hier, drie euro daar, kleine beetjes maken helaas ook een boel. In een zwartgallige flash zie ik mijn toekomst al voor me: an old bird lady, zoals in Mary Poppins, zingend op een trap… Feed the birds, tuppence a bag, tuppence, tuppence, tuppence a bag. Een zwart hoedje, een grijze pruik, een lange bruine jas en een rieten mandje. Meer heb je niet nodig voor die cosplay. Hey, dat klinkt eigenlijk best leuk. Ik heb nog een dikke week en ik gá twee dagen naar Dutch Comic Con. Hmmz… waar kan je zo’n hoedje scoren? Thoughts anyone?

Geef een reactie