Gastblog Sersi: “We want the world and we want it…. NOWWWWWW!”

Artikel
Een songtekst van The Doors die ik al jaren luidkeels meeblèèr, want geduld is nu niet bepaald mijn sterkte kant. Als ik een euro kreeg voor iedere keer dat ik getagt werd in een meme over ‘ongeduldig wachten op je online bestelling’, dan had je mij allang op de Miljonairsbeurs tegen het lijf kunnen lopen. Sommige bedrijven snappen dat, spelen in op die gretige consumeerwens en leveren dezelfde dag nog het pakketje waar je met smart op zat te wachten. Andere bedrijven doen dat… tja…niet?

Sterker nog, er ZIJN bedrijven die er een sport van maken om je geduld op proef te stellen. Wekenlang hoor je niks, waardoor je als een hongerige ninja binnen een milliseconde van de bank veert zodra er een koeriersdienst je huis passeert. Ik heb regelmatig in die ‘crouching tiger, hidden dragon’-actiemodus gestaan, maar mijn bestelling bij Zavvi spant de kroon. Like.. the Queenmother of all. Hoe lang duurt het leveren van één Funko? Nou, het wás twee weken. En toen vier weken, en toen stilte…. En toen twee maanden. En ja, ik wacht nóg. Om hoorndol van te worden. Ik hoor mensen weleens praten over ‘kerststress’. Ik snap nu waar het vandaan komt. Mijn innerlijke ninja is stilletjes aan aan het wegkwijnen en moe gestreden overweegt hij harakiri.

Het laatste sprankje hoop dat het bedrijf zich 100% inzet om de bestelling alsnog zo snel mogelijk te leveren, vervloog met zijn laatste lauwe mailtje. ‘Ja sorry hoor, wij kunnen er ook niks aan doen, zeiksnor’, is kort samengevat de boodschap. En daar kan je het mee doen. Je wacht maar.

En eerlijk, dát zou nog niet het ergste zijn. Wat gewoon in-en-in gemeen is, is om na zo’n middelvinger-mail op Facebook de Zavvi-reclame te moeten aanschouwen van.. jawel: JOUW BESTELDE FUNKO!’ AAAARRGHHHHHHHH!!!!!! Automatisch gegenereerde reclame? M’n reet! Dit is gewoon evil van de bovenste plank. Hier moet een kapitalistisch, demonisch monster achter zitten, dat grijnst en groeit van deze terging. Ik vraag me af of ze er bij Zavvi een Funko-versie van verkopen….

Geef een reactie