Filmtips voor Valentijnsdag 2015

Het is bijna Valentijnsdag en hoewel ik niets doe aan deze ‘feestdag’, vind ik het altijd leuk om samen met mijn vriendin een romantisch filmpje te kijken. En ik denk dat er meer mensen zijn die dat doen. Daarom heb ik voor de liefhebbers een aantal leuke filmtips voor je op een rijtje gezet.

He's Just Not That Into YouHe’s just not that into you

Eén van de leukste romcoms die ik ooit heb gezien is de film van regisseur Ken Kwapis waarin een aantal personages op zoek gaan naar de ware liefde. De verschillende verhaaltjes lopen door elkaar heen, maar ze hebben ook iets met elkaar te maken. De hoofdrollen worden gespeeld door Bradley Cooper, Justin Long, Scarlett Johansson en Drew Barrymore. Een heerlijk filmpje om op 14 februari op te zetten.


HitchHitch

Een romantische komedie waar ik zelf ook een fan van ben is Hitch van regisseur Andy Tennant waarin Will Smith de hoofdrol speelt als een zogenaamde ‘date dokter’. Hij pretendeert te weten wat er in het hoofd van een vrouw omgaat en daarom besluit hij zijn kennis te gebruiken om verlegen mannen, zoals de onzekere accountant Albert (Kevin James), aan een vrouw te helpen. Maar lukt het de liefdesdokter ook om zijn eigen advies op te volgen als hij zelf smoorverliefd wordt op een ongrijpbare vrouw?


The Ugly TruthThe Ugly Truth

Als je geïnteresseerd bent in een film over typisch mannen- en vrouwengedrag, dan is The Ugly Truth van regisseur Robert Luketic een leuke romcom die je niet mag missen. In deze film zien we hoe Hollywood Diva Katherine Heigl en actieheld Gerard Butler in de huid kruipen van ochtendshowproducente Abby en de talkshowpresentator Mike die noodgedwongen met elkaar samen moeten werken, maar elkaar niet kunnen luchten of zien vanwege hun opvattingen over het tegenovergestelde geslacht en relaties.


Forgetting Sarah MarshallForgetting Sarah Marshall

Misschien is het te danken aan de aanwezigheid van een schattige Mila Kunis, maar ik vind Forgetting Sarah Marshall van regisseur Nicholas Stoller echt geweldig! De film is hilarisch en dat is grotendeels te danken aan het leuke acteerwerk van Jason Segel die in de huid kruipt van Peter. Wanneer Peter gedumpt wordt door zijn vriendin, neemt hij een welverdiende vakantie naar Hawaii waar hij alles op een rijtje wilt zetten. Maar het wordt hem niet makkelijk gemaakt als zijn ex-vriendin met haar nieuwe vriend opduikt op zijn vakantieadres.


ValentineValentine

Zijn zwijmelfilms en romantische verhalen niets voor jou, maar je wilt toch het effect bereiken dat je vriend of vriendin tegen je aan kruipt? Dan is de horrorfilm Valentine van regisseur Jamie Blanks een goede keuze. In de spannende horrorfilm worden vier vriendinnen ongewild het doelwit van een rancuneuze stalker die in de aanloop naar Valentijnsdag de dames met de dood bedreigt en lugubere Valentijnskaarten achterlaat.

Welke film ligt er bij jou op de stapel om met Valentijnsdag te kijken?

Advertentie