Kerst filmtips

Filmtips om met Kerst te kijken

December is altijd een warme maand. Niet wat betreft de temperaturen, maar wel qua gezelligheid. Mensen die samenkomen tijdens de Sinterklaas en de Kerst, van elkaars gezelschap en een heerlijk diner genieten en natuurlijk mogen de cadeautjes in de jute zak of onder de Kerstboom ook niet ontbreken. Wat ook niet mag ontbreken in de Decembermaand zijn Kerstfilms! Voor mij is het de perfecte manier om in de feeststemming te komen hoewel, er ook een aantal Kerstfilms zijn die iets minder warm en sfeervol zijn.

The Nightmare Before Christmas

The Nightmare Before Christmas

The Nightmare Before Christmas is een betoverende en muzikale Kerstfilm waarin Jack Skellington, de leider van Halloween-stad, het Kerstfeest bij zijn macabere dorpsgenoten wilt introduceren.

Edward Scissorhands

Edward Scissorhands

Edward Scissorhands is misschien niet echt een Kerstfilm, maar het betoverende romantische drama met Johhny Depp in de hoofdrol speelt zich wel grotendeels tijdens de feestdagen af.

Home Alone

Home Alone

Home Alone is één van de meest iconische Kerstfilms die er ooit is gemaakt. In de komedie blijft het jongetje Kevin alleen thuis wanneer zijn ouders hem vergeten zijn om hem mee te nemen op vakantie. En hij neemt het er flink van terwijl zijn ouders er niet zijn.

Gremlins

Gremlins

In de knotsgekke Kerstfilm Gremlins krijgt Billy een nieuw huisdier. Dat zich vermenigvuldigt als het in aanraking komt met water en transformeert in een afgrijselijk monster als het na middennacht voedsel krijgt. Dat belooft een knotsgek Kerstfeest te worden!

Scrooged

Scrooged

In de Kerstkomedie Scrooged speelt Bill Murray de rol van de inhalige zakenman Frank, die op Kerstavond de verrassing van zijn leven krijgt.

The Polar Express

The Polar Express

The Polar Express is een betoverende animatiefilm waarin een groep kinderen, die niet meer in de Kerstman geloven, worden meegenomen naar de Noordpool. Om de Kerstman persoonlijk te ontmoeten.

Die Hard

Die Hard

De eeuwige discussie! Is de actiefilm Die Hard met Bruce Willis in de hoofdrol een Kerstfilm? Ik vind van wel, dus ik zet de film dan ook met liefde op dit lijstje.

A Christmas Carol

A Christmas Carol

Het klassieke verhaal van Charles Dickens, maar dan vertelt met behulp van verbluffende computeranimaties. A Christmas Carol is een heerlijke film.

Christmas Vacation

Christmas Vacation

Alles wat er fout kan gaan, gaat ook fout in de knotsgekke doch sfeervolle Kerstkomedie Christmas Vacation.

Home Alone 2: Lost in New York

Home Alone 2: Lost in New York

In het vervolg op Home Alone belandt Kevin per ongeluk in New York. Waar hij de boel flink op stelten zet, maar ook moet afrekenen met de inbrekers Marv en Harry.

Jingle all the way

Jingle all the way

In Jingle all the Way laat Arnold Schwarzenegger als Howard zien dat je als ouder niet tot het laatste moment moet wachten om Kerstcadeaus in te kopen.

Christmas With The Kranks

Christmas with the Kranks

Tim Allen en Jamie Lee Curtis zijn in de komische doch sfeervolle Kerstfilm Christmas with the Kranks de Kranks. Die tegen beter weten in besluiten om dit jaar Kerstmis over te slaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.