A Christmas Carol

Filmtips voor Kerstmis 2014

Sinterklaas zit weer lekker in de zon in Spanje en de Kerstman en zijn elfjes zijn op de Noordpool druk bezig met de voorbereidingen op het Kerstfeest. Mijn voorbereidingen gaan niet verder dan het versieren van het huis en het uitzoeken van de Kerstdiners. Ik breng de feestdagen dan ook het liefst door met familie en vrienden, maar ook gezellig op de bank hangen met een Kerstfilmpje en een versnapering is voor mij een fijne manier om de eerste of tweede Kerstdag te vieren. Ook voor dit jaar liggen er al een aantal filmpjes klaar die ik ga kijken!

A Christmas CarolA Christmas Carol

Wie kent het wereldberoemde verhaal van Charles Dickens niet. De norse en gierige Ebenezer Scrooge vindt het Kerstfeest maar onzin en hij brengt de feestdagen het liefst door in eenzaamheid en in zijn sombere kantoor. Maar wanneer hij bezoekt krijgt van drie geesten, ziet hij in dat zijn ongepaste gedrag niet thuishoort in het vrolijkste seizoen van het jaar. En een glimp van de toekomst zorgt ervoor dat Scrooge zijn levensstijl aanpast en vanaf dat moment het Kerstfeest een warm hart toedraagt. A Christmas Carol is een niet te missen en hartverwarmende computeranimatiefilm van regisseur Robert Zemeckis.


The Polar ExpressThe Polar Express

Robert Zemeckis was ook verantwoordelijk voor de uiterst vermakelijke en muzikale computeranimatiefilm The Polar Express waarin kinderen die het geloof in de Kerstman verliezen worden meegenomen naar de Noordpool waar zij met eigen ogen kunnen zien hoe de Kerstman en zijn elfjes de voorbereidingen op het Kerstfeest treffen. Maar voordat de kinderen daar zijn hebben zij nog eerst een overweldigende en leuke treinreis voor de boeg waarin zij ongelofelijke avonturen beleven.


The Muppet Christmas CarolThe Muppet Christmas Carol

Het verhaal van Charles Dickens, waar ik eerder over schreef, was ook de inspiratie voor de sfeervolle en muzikale Kerstfilm The Muppet Christmas Carol waarin de kleurrijke poppen van Jim Henson in de huid kruipen van de personages uit het Dickens verhaal. Vrolijke personages, zoals Kermit The Frog, Fozzy Bear, Miss Piggy en Gonzo ontbreken niet in deze hartverwarmende familiefilm terwijl acteur Michael Caine in de huid kruipt van de gierige Ebenezer Scrooge. Naar mijn mening mag deze mooie Kerstfilm niet worden overgeslagen in de koude decembermaand.


ScroogedScrooged

Ook in Scrooged van regisseur Richard Donner speelt het verhaal van Dickens een belangrijke rol hoewel in deze film de gierige bankier plaats heeft gemaakt voor Frank Cross, een arrogante directeur van een televisiezender die zijn naasten en personeel terroriseert. De rol van dit mooie personage wordt voortreffelijk gespeeld door Bill Murray die voor enorm veel humor en kijkplezier zorgt. Scrooged is dan ook een hilarische en sfeervolle Kerstfilm die je niet mag missen.


Christmas VacationChristmas Vacation

En natuurlijk mogen de Griswolds niet ontbreken met Kerst. De familie van Clark (Chevy Chase) krijgt met de feestdagen onverwachts bezoek van verre familieleden die elkaar niet kunnen luchten of zien. En bij overmaat van ramp gaat er van alles fout en krijgt Clark zijn meer dan welkome Kerstbonus niet! De rampen en familiedrama’s volgen elkaar in rap tempo op en dat zorgt voor hilarische momenten die dan ook in overvloed aanwezig zijn. Het is naar mijn mening een geweldige klassieker die op 24, 25 of 26 december niet mag ontbreken.


En nu ben ik wel benieuwd… Welke Kerstfilms liggen er dit jaar bij jou op de stapel?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.